Persoonlijk

30 DBC – Dag 14: 3 goede en slechte eigenschappen

Als je bij een sollicitatiebrief moet invullen wat je goede en slechte eigenschappen zijn vind ik dat al heel erg lastig! Want het ene moment kan een slechte eigenschap toch weer iets goeds betekenen. Ik ga mijn best doen om wat eigenschappen te delen, dit vind ik best een lastige!

Goed dan,

Eigenwijs
Soms kan dit goed zijn en soms ook niet, thuis kan ik zo heerlijk eigenwijs zijn, soms alleen al om Bart een beetje te plagen. Hoewel ik heus veel weet, denk ik soms ook dat ik het beter weet. Een trekje van mijn vader denk ik, die is pas eigenwijs. Zeg je links, gaat hij rechts. Heel grappig, soms, haha. Gelukkig herken ik het wel bij mezelf dus dan kan ik er wel wat mee, zelfkennis!

Perfectionistisch
Man, wat kan het doodvermoeiend zijn als je alles maar wilt kunnen bepalen. Zeker de dingen waar je geen invloed op kunt uitoefenen! Dat is zo vermoeiend.. Niets is perfect, niemand is perfect.. Hoewel veel mensen en dingen in de buurt kunnen komen is het het net niet. Op sommige momenten kan het soms wel handig zijn om wat perfectionistisch te zijn om iets mooi te kunnen maken. Maar meestal is het gewoon vermoeiend en zonde van je energie en je tijd. Zie, weer zelfkennis!

Loyaal
Honden zijn meestal loyaal, ik ben ook zo. Ik ben aanhankelijk, lief, knuffelig en loyaal. Loyaal aan een werkgever, vrienden en natuurlijk familie! Ook dat vind ik een goede eigenschap, oh darn, nu moet ik nog een slechte noemen..

Lui!
Hoppa, mijn superslechte eigenschap, ik ben liever lui dan moe!! Heerlijk op de bank hangen, of lang in bed liggen.. Hoewel dit voor elke ouder wel geld, denk ik!

Ook al heb ik enige zelfkennis, heb ik niet hoeven te reizen om ‘op zoek naar mezelf te gaan’, blijven de goede en slechte eigenschappen benoemen toch best lastig. Hoewel ik van het positieve uit wil gaan is het altijd fijn om jezelf in goed daglicht te zetten zonder dan ook nog arrogant over te komen. Over de jaren heen heb ik mezelf aardig leren kennen, ben ik een stuk relaxter geworden en zeker minder perfectionistisch op de momenten waar ik toch niets aan kan doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.