Interieur &zo,  Persoonlijk

Huis in Groningen verkocht op naar Apeldoorn

In februari 2014, Valentijnsdag om exact te zijn, hadden Bart en ik het over zijn werk en zijn toekomst binnen het bedrijf. Het bleek dan toch wel handig te zijn als we daar zouden wonen. Dus zei ik uiteindelijk, misschien moeten we het dan maar doen.

In eerste instantie wilden we ons huis verhuren, voor 2 jaar, om te kijken of ik wel kon aarden. Na er steeds meer over gesproken te hebben en na contact met de hypotheek verstrekker hebben we besloten toch te gaan verkopen.

20140913_182439
Het is natuurlijk ook zo dat wanneer je 2 jaar lang mensen in je huis hebt wonen de waarde daalt. Je weet ook niet hoe je na 2 jaar je huis weer aan zal treffen. Daarnaast kwam de hypotheekverstrekker nog kijken. In principe deden ze dit soort constructies alleen voor mensen die (tijdelijk) naar het buitenland gingen. Ze stuurden ons een brief met daarin een hele hoop punten waar we aan moesten voldoen en regelen en aan papierwerk bij elkaar moesten zoeken dat we bedachten dat we toch maar moesten verkopen. Inmiddels was ik ook al aardig aan het idee gewend om te gaan verhuizen dat ik het met een gerust hart kon zeggen, misschien moeten we toch verkopen?

Zo gezegd zo gedaan en inmiddels was het al september en lieten we drie makelaars komen. Elk kwam met een verschillend bod voor het huis. Maar wat ook een fijn idee was, is dat een van de makelaars een groot netwerk heeft. Er was ook een makelaar die zei dat hij best elke week een jaar lang bezichtigingen wilde doen.. Uhm, wij wilden er zo snel mogelijk vanaf. Dus toen de vraagprijs ons aansprak en het netwerk dat een van de makelaars te bieden had zijn we daar mee in zee gegaan.

Dan moet je opruimen! Je huis moet er zo uit zien dat het bewoond word en toch veel mogelijk is. Je moet eigenlijk een center parcs idee creëren in je eigen huis. Eigenlijk moet je niet meer het gevoel hebben dat het ‘jouw’ huis is. Er kwam een styliste langs en gewapend met pen en papier gingen we door het huis. Ik heb heel veel opgeschreven en zal dit vast later nog eens delen, misschien heb je er iets aan mocht je je huis willen verkopen.

20140912_163928
De week na het bezoek van de styliste zijn er foto’s gemaakt en weer een week later stonden we op Funda. Er kwamen verschillende afspraken binnen maar uiteindelijk was ons huis binnen drie dagen verkocht!!! Dan is het vooral papierwerk dat geregeld moet worden en kan je zelf ook verder kijken.

Waar gaan wij straks wonen? In het huis van m’n schoonmoeder. Zij wil eruit en wij zoeken iets. Er moet wel nog wat aan gebeuren maar ik ken de omgeving en het huis, er woont veel familie van Bart in de buurt. Dus dat is fijn!!

Maar jeetje na 9,5 jaar niet meer wonen in dit huis, wat zal ik het uitzicht missen, de wijk waar we in wonen, de buren.. ALLES! Want ik ben en blijf natuurlijk een Groningse! Op naar een nieuw avontuur!!!

2 Comments

  • Maria

    lieve Bart, Patricia en Lieke,

    Leuk om je jaar te beginnen met het verspreiden van jullie baby- nieuws. Daarnaast de op handen zijnde verhuizing, het is allemaal niet niks.

    Vanuit een zonnig en koud Zaandam wens ik jullie veel gezondheid en geluk met alle keuzes die jullie maken en geniet er maar lekker van.

    Xxxx Maria

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

82 + = 84

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.