Challenges,  Gezin & Familie,  Persoonlijk

30DBC – Dag 10: 3 dingen of prestaties waar ik trots op ben

Hoewel de mensheid veelal de negatieve kant van dingen inziet zijn er ook een hoop positieve dingen te noemen. Nu mag ik maar drie dingen of prestaties opnoemen waar ik trots op ben. Hoewel er veel meer dingen en prestaties zijn op te noemen, staan de volgende drie toch bovenaan mijn lijstje.

School afmaken en diploma’s
Toen ik 18 werd, moest ik alles zelf betalen! Niet alleen mijn ziekenfonds maar ook school. Ik volgde een MBO (mode) handel opleiding en moest dit nu zelf gaan betalen. De studiefinanciering was geen vetpot (lees basisbeurs) dus moest ik wel werken om het te kunnen betalen. Nou dat deed ik! Ik had geen verschillende bijbaantjes ik kwam terecht bij de MARCA die later werd overgenomen door de C&A. Zo’n 10 jaar heb ik hier gewerkt en zo mijn MBO opleiding kunnen betalen. Na deze opleiding heb ik nog een versneld jaar officemanager/directie-secretaresse gevolgd. Dus drie MBO diploma’s en een management certificaat rijker en ik ben natuurlijk supertrots op mijzelf!

Verhuizen naar Apeldoorn
Hoe vaak ik wel niet heb gezegd dat ik nooit uit Groningen zou vertrekken woon ik inmiddels al 3,5 jaar in Apeldoorn. Er gaat tenslotte niets boven Groningen toch? Hoewel ik er best veel moeite mee had om alles achter te laten in Groningen gaat het ons hier prima af. Het is ook zo, dat als mijn man en kindjes bij mij zijn dan komt het allemaal goed! Het verschil is bijna 200 kilometer natuurlijk en je bent er in principe zo.

Alles lijkt ook een stuk dichterbij en eerder mogelijk. Want vanaf Groningen is ALLES ver weg, haha. Even naar Utrecht? Dat is minstens twee uur met de trein, nu is het een half uurtje of zo.. Ik blijf me erover verbazen in elk geval. Natuurlijk mis ik mijn familie maar lang leve Whatsapp, Facebook en allerlei andere social media apps die er zijn. Zo kunnen we mooi met elkaar in contact blijven. Het weer is ook een stukje beter in Apeldoorn, iets zonniger en warmer. Onlangs was ik op een middag van Apeldoorn naar Groningen gegaan en het was super warm in Apeldoorn, bij het uitstappen in Groningen was het gewoon koud!

Het krijgen van mijn kinderen
Dit is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door mijn allerliefste mannetje! Maar dat vind ik ook een hele prestatie, kinderen mogen krijgen is niet vanzelfsprekend en ik heb er twee! Van elk eentje, een jongen en een meisje en ze zijn zo goed gelukt! Hier kan ik gewoon kort en krachtig over zijn, dat dit een prestatie is die toch echt in mijn top 3 staat! Maar het ontmoeten van Bart telt hier ook bij mee.. Zonder hem was dit natuurlijk niet gelukt. Zonder hem zou ik het ook niet kunnen.

Banner: Pixabay

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.