Games & Tech

Review: Disney Magical World (3DS) @ Female-Gamers

Stickers verzamelen, feestjes geven, questen en rondhangen met een aantal Disney figuren staat centraal in Disney Magical World en ik ben hooked!!

De review had allang moeten verschijnen, maar ik had zoveel plezier in de game dat ik elk moment dat ik had met beide handen aanpakte om deze game te spelen. Tja, dan kan ik dus geen review schrijven. Je kan me ook verslaafd noemen maar wat maakt deze game zo leuk dat je hem vaak wilt spelen?

img_disney_magical_world_castleton

Je komt in een mini Disneyland-achtige omgeving waarbij je al snel kennis maakt met een aantal bekende Disney karakters. Zo heb ik Mickey en Minnie Mouse al voorbij zien komen, Pluto, Donald en Katrien Duck en natuurlijk zijn drie neefjes en oom Dagobert. Ze praten met mijn virtuele ik en ik voel me belangrijk!

img_disney_magical_world_kaarten

Wat moet je nu doen dan behalve socializen met wat Disney figuren? Stickers verzamelen! De eerste 16 stickers loop je stap voor stap door en zie je hoe je deze kan verzamelen. Voor bepaalde gebouwen, quests of schatkisten heb je een bepaald aantal stickers nodig om hier gebruik van te maken. Op het grote plein heb je een kerker waarvoor je maar liefst 65 stickers nodig hebt. Ik dacht dat ik er dan zou zijn en het spel uitgespeeld zou hebben, maar niets is minder waar! Ik heb daarmee de mogelijkheid om nog verder te gaan naar maar liefst 100 stickers. Dat gaat nog een flinke kluif worden…

img_disney_magical_world_sticker

De stickers verzamel je door aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Voltooi een bepaald aantal quests, maak een bepaald aantal meubels of kledingstukken en zorg dat bepaalde Disney figuren naar je restaurant komen tijdens een themafeest. Je moet dus meubels maken voor je restaurant, kleding voor het personeel en een feest geven en hopen dat bijvoorbeeld Belle & Het Beest komen! Deze uitdagingen worden door de game heen steeds pittiger.

img_disney_magical_world_thema_xmas

Om meubels en kleding te maken heb je bepaalde voorwerpen nodig. Deze kan je vinden in de verschillende werelden (via quests) die je vrij speelt of her en der in je stad. Ik heb vier verschillende werelden weten te ontdekken: Wonderland van Alice, het Honderd Bunderbos van Winnie the Pooh en zijn vriendjes, Agrabah uit Aladdin waar ook Jasmin, Abu en de Geest rondhangen, als laatste de wereld van Assepoester. In de game zijn al deze plekken en namen in het Engels. In deze werelden leer je nieuwe personages kennen en ga je dus opdrachten (quests) uitvoeren om voorwerpen te verzamelen en verhaallijnen te volgen. Zo kan je per wereld zien wat je zou kunnen krijgen als je de quest opvolgt en op jacht gaan.

img_disney_magical_world_quest
img_disney_magical_world_verzamelen

Naarmate je verder komt in het verzamelen van stickers worden quests pittiger en heb je nieuwe quest outfits en een staf nodig om de spoken en monsters te verslaan. Je kan altijd terug naar al gespeelde quests om voorwerpen die je nodig hebt te verzamelen om bepaalde meubels of kleding te maken. In het Honderd Bunderbos krijg je de mogelijkheid om bepaalde zaden te planten en te laten opkomen, die je bijvoorbeeld weer voor recepten in je restaurant kunt gebruiken.

img_disney_magical_world_outfit
img_disney_magical_world_restaurant

Je kan ook nog op bezoek gaan via het internet in andere spelers hun wereld. Je brengt dan een bezoekje aan hun restaurant en als je geluk hebt krijg je een gratis outfit. Ze kunnen ook bij jou langs komen en zullen dan een babbeltje maken, mits je daar de tijd voor hebt. Ook kan je kaarten verzamelen en uiteindelijk ruilen (gelukkig!) met een NPC.

img_disney_magical_world_foto

Deze game brengt zoveel verschillende mogelijkheden waardoor ik dus echt niet uitgespeeld raak. Het verzamelen van stickers heb ik nog nooit zo leuk gevonden en natuurlijk is het ook leuk dat al die Disney figuren hopen mijn beste vriendje te mogen zijn. Het ziet er allemaal leuk en kleurrijk uit, precies zoals een Disney game hoort te zijn. Een zeer variƫrende game die van mij een Pink Prize krijgt! Nu ga ik gauw verder spelen, ajuus!

img_disney_magical_world_boxartPatricia’s Score:

Gameplay: 10/10
Fun: 10/10
Levensduur: 8/10
Graphics: 9/10
Originaliteit: 8/10

Totaalscore volgens reviewer: 9.0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 5 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.