Kijk & Luister

TV: De Allerslechtste Chauffeur van Nederland

Het tweede seizoen van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland is weer op tv! Weer een aantal weg(mis)(ge)bruikers die het verkeer lekker onveilig maken door te snel en roekeloos te rijden, bezig met andere dingen, er een spel van maken of te onzeker zijn. In het eerste seizoen zag je al een hoop dramatische chauffeurs voorbijkomen, nu is er ook weer een aantal mensen opgegeven die gewoon niet op de weg moeten zijn. Het eerste seizoen eindigde met een ongeluk waarin presentator Ruben Nicolai werd aangereden. Het tweede seizoen start met een ongeluk…
Niet zomaar een ongeluk, een dame uit het programma ramt zo haar auto in een old-timer van een meneer die daar de laatste 13 jaar aan heeft gewerkt. Zijn hobby waarin hij zijn ziel en zaligheid in heeft gestoken is in een seconde weg! Nu schijnt het dat BNN de kosten zal vergoeden, maar daar krijg je de emotionele waarde niet mee terug! Het stukje kan je hieronder bewonderen van de crash.

In het programma krijgen de weggebruikers een aantal opdrachten die ze moeten doen om te kijken hoe het gesteld is met het rijgedrag. De deelnemers verschillen van leeftijd en daar waar de jongeren roekeloos en onnodig hard rijden zijn er ook ouderen die wat onzeker zijn en dat levert ook gevaarlijke situaties op! Erg interessant om naar te kijken, want deze mensen maken het verkeer onveilig voor de mensen die zich wel netjes aan de regels houden. Mensen als jij en ik!!

Al moet ik wel toegeven dat ik soms wat te hard rijd, maar dat is eigenlijk alleen op de ringweg of op een snelweg en alleen als het kan. Bumperkleven doe ik niet aan, tenzij ik in een file sta en verkeer van rechts heeft (bijna) altijd voorrang. Oh en de boetes zijn natuurlijk zo verschrikkelijk duur! Daar kan ik ook lekker van shoppen, haha!! Het is een leerzaam programma en doet je echt versteld staan van wat voor bestuurders er eigenlijk zijn… Die eigenlijk alleen mee zouden mogen rijden. Hoe zou het eigenlijk zijn met de ‘winnaar’ van vorig jaar?

Het programma kan je bewonderen @ BNN.nl en word elke dinsdag avond om 20:30 uitgezonden.

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

79 − 75 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.