Games & Tech,  Persoonlijk

Preview: Nintendoland (Wii U) @ Female-Gamers

Bij de Nintendo Wii U stand waren er verschillende games waar je kennis mee kon maken die naar deze nieuwe console toe gaan komen. Nieuwsgierig naar Nintendoland was ik erg en zat er al op te azen om mijn kans te pakken om even kennis te maken.nnnn
rnTijdens een gamebeurs als Firstlook komen uitgevers met demo’s van de games, dus kan je een beetje kennis maken en opgewarmd worden en je nieuwsgierigheid nog meer laten prikkelen. Ik heb twee games kunnen spelen op de Nintendo Wii U met vier andere aanwezige gamers.rnrnLuigi’s MansionrnVoor mij een nieuwe titel, ik ken de voorganger niet, dus voor mij was het hele Luigi’s Mansion concept nieuw. Je speelt met vijf personen en een iemand heeft de gamepad in handen, deze persoon is ook meteen ‘de spook’. De andere vier spelers die gebruik maken van de gewone Wii controllers zijn de ‘ghostbusters’. rnrn

rnJe hebt een ruimte die je van bovenaf ziet met verschillende kamers, al snel kreeg ik ideeën van cluedo, wie is de moordenaar, waar is de moord gepleegd en met welk wapen? Maar deze scenario’s waren al geweest want ik was het spook en moest de andere vier spelers vangen. Je moet ze van achteren laten schrikken, de andere spelers konden mij niet op het tv scherm zien. Ik zag hun natuurlijk wel en had volledig zicht via de gamepad. Maar zij konden samenwerken, ik was alleen, maar ik won en had ze toch alle vier weten te pakken. rnrn

rnAl snel werden de rollen omgedraaid en werd ik een van de spookjagers. Met mijn zaklamp op jacht naar het spook. Het principe deed me ook een beetje denken aan Pac Man, die rond en geel is, zo zag het spook er ook. Verschillende gangen en ruimtes waar het spook zich kon verstoppen en voor je het wist je liet schrikken. Blijkbaar kon je de medespelers ook weer tot leven wekken, of wakker maken, maar daar kwamen wij niet aan toe.rnrnLuigi’s Mansion’s gameplay spreekt eigenlijk wel voor zich, je loopt en moet met je zaklamp schijnen. Het is leuk om te spelen, zeker met een aantal vrienden, maximaal vijf.rnrnAnimal Crossing Sweet Day: Eat and RunrnDit was de tweede game die we samen konden spelen. Het was ook nu weer hetzelfde principe in Luigi’s Mansion. Iemand, in bezit van de gamepad, jaagt op de andere vier spelers die zich in dit geval volproppen met snoepjes. rnrn

rnJe hebt verschillende bomen in een level staan die voorzien zijn van snoepjes. Deze moeten er alleen eerst afvallen. Dat gebeurd door op plateaus, die er voor liggen, te gaan staan. Alleen sommige hebben maar een plateau, waar andere bomen twee of drie plateaus hebben en je elkaar dus moet helpen om de snoepjes uit de bomen te halen. Je moet nu samenwerken om het juiste aantal snoepjes te halen. Alleen als je roept, ‘komt rechtsonder’, komt de jager er ook weer aan en moet je dus erg snel zijn.rnrnAls eenmaal de snoepjes op de grond liggen moet je ze ook nog snel verzamelen. Deze stop je onder je muts, die steeds groter en zwaarder wordt en jij steeds langzamer. Je moet wel uit handen blijven van de jager die volgens mij met bestek in de hand op je aan het jagen is. Dus moet je soms weer wat snoepjes dumpen om snel weg te kunnen.rnrn

rnHet is erg lollig om te spelen. Lekker stressen en lol maken om de snoepjes te pakken, proberen samen te werken en uit handen te blijven van de jager. Want het samenwerken is leuk en lastig omdat de persoon die op je jaagt natuurlijk kan horen wat je aan het doen bent. Via de tv kan je zien wie waar ongeveer in de level staat en daar kan je dan ook snel heenlopen.rnrnAnimal Crossing Sweet Day: Eat and Run ziet er erg cute uit! Lekker zoet, mag ook wel in een level die je kan eten! De poppetjes zien er schattig uit, lekker girly! Ondanks dat kunnen echte mannen ook veel lol hebben met deze game. Dit zijn ook meteen twee voorbeelden van Nintendoland die ik heb kunnen spelen. Uiteindelijk zijn er meerdere minigames te vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.