Games & Tech,  Persoonlijk

Preview: Toki Tori 2 (Wii U) @ Female-Gamers

Het voelt een beetje trots als je een Nederlandse game als Toki Tori 2 op zo’n coole console als de Nintendo Wii U ziet verschijnen, wereldwijd hè! En je mag hem dan ook nog eens tijdens Firstlook spelen, dat maakt het nog leuker! Één van de mannen achter Toki Tori 2, Collin van Ginkel (Two Tribes), was ook aanwezig om de game te promoten.nnnn
rnIn de week voor Firstlook was er nog gauw een demo in elkaar gezet om het lieve, schattige gele vogelbeestje aan het publiek te tonen tijdens Firstlook. Wij hebben uitgebreid kennis gemaakt met de game en de features. Ook Collin van Ginkel maakte ons wegwijs en gaf ons wat hints in de game.rnrn

rnLeuk of Frustrerend?rnToki Tori 2 is anders dan andere spellen! Daar waar je over het algemeen een handleiding krijgt of ergens in een level iets uitgelegd zal worden, moet je bij Toki Tori alles zelf ontdekken. Er is totaal geen uitleg. Niets, Nada, Niente, Noppes, Niks! Wel is het duidelijk dat je door een level heen moet, maar hoe? Dat is dus wat je moet gaan ontdekken.rnrn

rnZingen en StampenrnHet gele beestje kan door een level lopen, trap op en af, vallen/fladderen en ook zingen en stampen. Handige features, want de wereld is niet helemaal plat. Er zijn genoeg obstakels en het vergt soms wat puzzelwerk om er doorheen te komen. Omdat er geen uitleg is en je soms vast zit in het midden van een level kan je terug naar een savepoint. Dit doe je door te zingen, tenminste dat vertelde de dame van Nintendo die bij de game stond. Ik schrok en dacht dat ik op Firstlook mijn zangkunsten moest laten horen, maar dat kon ik gewoon via de gamepad doen door op een knopje te drukken. Hierdoor ging ik terug naar mijn savepoint en kon ik opnieuw een poging wagen. Een andere feature is het stampen op de grond, zo schattig! Of juist heel stoer? Hierdoor kan je een kikker een luchtbel laten maken of een roze beestje van de grond naar het obstakel boven je laten verspringen. Maar meer vertel ik niet, dat moet je zelf maar ontdekken!rnrn

rnAanpassenrnJe kan je eigen levels aanpassen op het kleine scherm van de gamepad. Het hele spel is makkelijk te bedienen en tijdens het aanpassen kan je alles duidelijk bewonderen. Op je gamepad ziet alles er minimalistisch uit, een vierkantje bijvoorbeeld, die je selecteert om te plaatsen in het level, ziet er op het grote scherm mooi en natuurlijk uit. Je kan meteen de aanpassingen die je hebt gedaan testen om daarna verder te spelen of de level verder aan te passen. De levels kan je ook delen met andere Toki Tori 2 spelers.rnrn

rnTv of GamepadrnOok bij Toki Tori 2 kan je gebruik maken van de gamepad om op te spelen, mocht de tv bezet zijn. Maar door het drukken op je touchscreen (rechts boven waar TV staat) is het ook in één vloeiende beweging weer omgezet en speel je verder op je tv. Het ziet er op beide erg mooi uit en het is gewoon tof om te zien hoe snel je over kan schakelen van scherm.rnrnEr zijn dus allerlei grappige features verstopt in de game die je kan ontdekken. Het is vooral veel proberen en kijken wat er gebeurd. Natuurlijk zullen er in de loop der tijd wel wat spoilers verschijnen op het internet, maar dat is aan jou om dit te lezen of zelf alles te blijven ontdekken. Momenteel is de game nog steeds in een bèta fase en mensen kunnen nog steeds hun ideeën en verbeteringen doorgeven aan Two Tribes. rnrnToki Tori 2 is soooo cute!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52 + = 61

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.