Dagje Uit!,  Games & Tech

Report: Firstlook 2012: Day 1 met foto’s @ Female-Gamers

Afgelopen zaterdag waren wij, Yvonne, Heather en Patricia aanwezig tijdens Firstlook! Ook meteen de drie personen die uit de uiterste hoeken van het land komen (Groningen en Limburg) om kennis te maken met de nieuwste games, consoles en goodies te scoren.

G-O-O-D-I-E-S-!
Laten we er maar eerlijk voor uitkomen, dat was doel nummer 1, goodies! Op dat gebied was het slecht geregeld!! We hadden grote tassen gekregen bij de Game Mania bus om daar al onze goodies in te stoppen, maar dit waren er niet eens zo heel erg veel. Natuurlijk mogen we een gegeven paard niet in de bek kijken, maar een tip voor komende edities, publishers, please meer goodies!

Female-Gamers leden
Heather en ik hadden onze Female-Gamers.nl shirts aangedaan om natuurlijk de website te promoten! Hierdoor werden we ook her en der aangesproken door leden van de website. Zo leuk!! Een ‘Hoi ik ben lid van de site’ doet dan erg goed om te horen. Er liepen meerdere meiden rond op Firstlook, dat was er leuk om te zien.

Indruk
De zaal oogde erg groot en vooral ook heel ruim. Dat zou nog wat beloven als het publiek naar binnen zou mogen. Om 10 uur konden de eerste VIP’s naar binnen. Deze konden lekker rustig gamen en waren de wachtrijen nog niet zo lang bij Call of of Duty Black Ops 2 en Halo 4 bijvoorbeeld. Om 11 uur verscheen de pers en was de vloer al iets voller en om 12 uur hoorde een hoop kabaal bij de ingang wegkomen, toen het gewone gamende volk werd toegelaten. En toch oogde het niet propvol, kon je nog rondlopen zonder telkens tegen mensen aan te lopen, wel fijn eigenlijk. Aan de andere kant leek het wel of het gewoon niet druk was, terwijl de kaarten wel uitverkocht waren.

Waar te beginnen?
Bij binnenkomst kon je of meteen naar de stand van Nintendo aan de linkerhand, de Wii U (iiieeeh!!) of naar de grote gele Game Mania bus, recht voor ons of rechts naar… er was nog iets, maar die gele bus daar moesten we heen! Daar was onze Didi ook aanwezig en speelden we eerst wat Little Big Planet Karting op de PlayStation 3 en konden we even kletsen met Didi voor we echt aan de slag zouden gaan.

Loop met ons mee
Na een observerende ronde besloten we eerst naar de Wargaming stand te gaan waar Heather en ik ons hebben gewaagd aan World of Tanks. Om even later een poging te wagen bij Need For Speed, die nog niet helemaal speelbaar was. Op naar Hitman, FarCry 3 langs de Gamekings stand, voorbij Alternate om even te stoppen bij de Ubisoft stand. Hier was Assassin’s Creed Conner, die we natuurlijk ook even wilden bewonderen. Door langs een basketbalpleintje gericht op NBA2K13, langs een rode Borderlands bus op weg naar het grote podium.

Hallo Nintendo
Wij hebben de meeste tijd bij Nintendo doorgebracht. Dat komt puur door de Nintendo WIi U en de nieuwe games die daar voor uit gaan komen. Daar was het gewoon gezellig. Op een podium kon je, eerst netjes in de rij wachten, kennis maken met de Wii U en wat titels die gaan verschijnen. Aan de zijkant stonden een aantal Nintendo 3DS-en om nieuwe titels op te kunnen spelen en aan de achterkant werd het Nintendo Kart toernooi gehouden waar we ook nog even kort hebben gekeken. De PlayStation 3 (Move) was erg sterk aanwezig, heel jammer voor de Xbox 360 gamers!

Er was natuurlijk nog veel meer te bewonderen, je komt soms ogen te kort, aan stands, hardware, games en boothbabes. Maar dat is ook iets wat je zelf mee zou moeten gaan maken.

Uiteindelijk gingen we wel naar huis met wat pennen, veel grote tassen, een shirt of twee, wat posters, verschillende keycords, iPad covers en super vermoeide voeten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 + = 52

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.