Games & Tech,  Persoonlijk

Preview: Wonderbook: Book of Spells (PS Move) @ Female-Gamers

Altijd al willen weten hoe het leven er als een tovenaar uit ziet? Dan is de game Wonderbook zeker iets voor jou. Tijdens Firstlook konden we meekijken hoe het spel in zijn werk ging.nnnn
rn

rnIn elk geval konden we kennis maken met de mogelijkheden van dit boek vol Wonders, en dat is het ook zeker! Op de grond lag een boek en zoals je op de foto kan zien, zag het boek er niet zo uit als je op de tv schermen kon bewonderen. rnrnOok was de Move controller, die je bij de game voor de PlayStation 3 gebruikt, niet een gewone controller, nee deze werd op het tv scherm een toverstok! Het boek bevatte verschillende plaatjes en mogelijkheden wat je in eerste instantie niet verwacht. Wat wel opviel is dat je, net als met een Wii controller, goed moet mikken!rnrn

rnToen Marieke de ‘toverstaf’ in haar handen nam, veranderde ze meteen in een schattig klein meisje. Compleet met gegiechel zat ze op haar knieën op de grond in dat boek te bladeren. Zo maakte ze op het scherm pompoenen die steeds groter werden en uiteindelijk zelfs tegen het scherm aan kapot spatten en moest met een toverspreuk een potje met op sterk water staande oogbollen optillen. Ze liet hem een keertje vallen, waarna alle ogen over de grond rolden, maar verder deed ze het goed.rnrn

rnDe game ziet er erg mooi uit, zelfs de schaduw van de toverstaf was op de grond te zien en de game reageert goed op de Move-besturing. Wel vragen we ons af hoe het zit met de replaywaarde; want als je het boek eenmaal doorgewerkt hebt, waarom zou je hem dan nog een keer spelen? Misschien is dat in de uiteindelijke game wel goed opgelost met verzamelbare dingen of elementen die vrijgespeeld kunnen worden, maar hier konden alleen de mini-game-achtige lessen gespeeld worden waarin je puur leert hoe je de toverstaf moet gebruiken.rnrnIn november weten we hoe dat in elkaar zit, want dan verschijnt de accessoire Wonderbook met als eerste launchgame Book of Spells. Volgens de medewerkers in de booth zal er ook een detective-game voor Wonderbook verschijnen en een dinosaurusencyclopedie in verband met de show Walking With Dinosaurs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 − 19 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.