Games & Tech,  Persoonlijk

Algemene indruk Nintendo Wii U @ Female-Gamers

Tijdens Gamescom was Nintendo de grote afwezige, maar tijdens Firstlook was Nintendo duidelijk van de partij en het publiek kon voor het eerst kennis maken met de Nintendo Wii U. Ook wij als team waren erg nieuwsgierig naar de nieuwe console en de games die er voor zullen gaan komen.nnnn
rnDidi was al wel een keer bij Nintendo op audiëntie geweest om vast kennis te mogen maken met de Nintendo Wii U (kan je hier lezen. Maar nu konden wij, de rest van het team, ook kennis maken met de nieuwe console van Nintendo die op 30 november zal gaan verschijnen. rnrn

rnLooksrnWe hebben verschillende games tijdens Firstlook kunnen testen op deze nieuwe console die gebruik maakt van de nieuwe gamepad en verder gebruik maakt van de oude Wii controllers. De gamepad oogt groot en dan ook zwaar, maar is eigenlijk heel licht in gewicht. Het heeft wel iets weg van een grote Nintendo DS. Er zitten verschillende knoppen op om hem mee te bedienen tijdens games. Gelukkig kregen wij makkelijke games voor onze kiezen waardoor je niet overspannen kon raken door het knoppengebruik.rnrnSwitchenrnOver het algemeen staat een console (beneden) in de woonkamer en maakt gebruik van de tv waar iedereen ook graag zijn of haar favoriete soaps en series op wil kijken. Voorheen was het kiezen, een muntje opgooien of een schema maken wie wanneer wat mocht zien. Dat is nu verleden tijd, want als de tv in gebruik is, kan je gewoon via de gamepad jouw favoriete spel spelen. Tijdens een reclame kan je eventueel weer switchen naar de tv. Zo kan je ook met een half oog voetbal kijken op zondagavond, samen met je vriendje zonder je rot te vervelen.. Waar multitasken allemaal wel niet voor voordelen met zich meebrengt!rnrn

rnPerfecte Nintendo gezinnenrnHet concept voor de Nintendo Wii U is leuk bedacht, maar toch zijn we van mening dat het meer voor de gezelligheid is dan voor de die-hard gamers. Hoewel er natuurlijk wel vette titels op zullen verschijnen, misschien is het omdat we teveel multiplayer games hebben gespeeld tijdens Firstlook. Het is meer gericht op de gezinnen, de perfecte Nintendo gezinnen, die je in de reclames tegen komt. Ook geschikt in een studentenhuis, gezellig met de buren of je familie en vrienden, de Nintendo Wii U zal een avond vol gezelligheid brengen. The more the merrier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.