Games & Tech

Review: De Sims 3 Jaargetijden (PC) @ Female-Gamers

Naast de vier verschillende seizoenen, lente, zomer, herfst en winter zijn er ook een aantal feestdagen ingelast in de laatste uitbreiding van De Sims 3, Jaargetijden.nnnn
rn

rnEr is voor elke buurt een festivalplein beschikbaar. Deze past het beste bij de stad en omgeving, maar je mag natuurlijk zelf weten of je deze wel of niet gebruikt. Als je al in een buurt aan het spelen was voordat je de uitbreiding hebt geïnstalleerd, zal er gevraagd worden of je een huidig openbare kavel wil laten vervangen door een festivalplein.rnrnPer seizoen zijn er activiteiten te doen op het festivalplein en elk seizoen neemt ook speciale dagen en mogelijkheden met zich mee. Zo staat de lente in het teken van de liefde, met liefjesdag opgevolgd door het eieren zoeken rondom Pasen. Op het festivalplein staat in de lente een kusjeskraam waar je voor wat Simoleons een kusje kan krijgen.rnrn

rnMaar er is veel meer te doen! Een (taart) eetwedstrijd kan je spelen met je eigen Sims of met toevallige voorbijgangers. Helaas is het al een aantal keren voorgekomen dat er tijdens de wedstrijd Sims kwamen te overlijden omdat ze teveel hadden gegeten. Misschien is dan appels happen een beter idee? In de herfst is het tijd voor Halloween-achtige taferelen. Zo staat er een spookhuis op het festivalplein, kan je pompoenen oogsten, uitsnijden, bij de voordeur plaatsen en de zaadjes in de tuin planten. De kinderen kunnen verkleed langs de deuren gaan.rnrn

rnIn de winter is er een snowboardbaan, kan je schaatsen op de vijvers, sneeuwballengevechten houden, sneeuwengelen maken, sneeuwpoppen maken in verschillende vormen en iglo’s bouwen. In deze laatste kunnen ze ook slapen als ze dit willen. Mocht er teveel sneeuw vallen, dan krijgen de kinderen sneeuwvrij en vervallen alle lessen voor die dag. In de winterperiode is het tijd om de lichtjes aan je huis op te hangen, dit is vaak ook een wens van je Sims en doe je door op de voordeur te klikken. Je kan kiezen voor enkele kleuren als groen of blauw, maar ook voor allemaal kleuren lampjes.rnrn

rnOok hebben ze een cadeaufeest!! Kerstmis, maar dan zonder boom eigenlijk. Je nodigt je familie, collega’s en vrienden uit en iedereen neemt een cadeau mee. Vlak voor het festijn van start gaat verschijnt er op je kavel een kleed met cadeautjes, bezoekers vullen dit aan met hun meegebrachte cadeaus. Je Sims krijgen ook echt een cadeau in hun inventaris en soms zijn ze blij, maar een cadeau kan ook tegenvallen. rnrn

rnIn de zomer kan je aan je tint werken, maar je kan ook een zonnekuurtje nemen in de spraymachine. Dan is het wel afwachten of het er goed op komt te zitten. Je kan ook zwemmen in de zee, die in de winter niet bevroren is zoals meertjes dat wel zijn. Dobberen op je luchtbed is natuurlijk erg relaxend voor de drukke levens van jouw Sims. Wat me wel opgevallen is, is dat mijn Sims altijd alleen in de zee waren.. Alsof de rest niet durft of niet kan zwemmen? Een andere vrije dag is Lummeldag, je hoeft dan helemaal niets te doen!rnrn

rnMet het doen van verschillende activiteiten op de festivalpleinen kan je festivaltickets verdienen, die je ook weer uit kan geven. De items die je daar voor koopt zijn luchtbedden voor in je zwembad of het drijven in de zee. Maar ook kan je een paraplu kopen voor de regen of eentje die je beschermt tegen het zonlicht op een hete dag. Eigenlijk vind ik dat er heel weinig keuze is aan verdere items om aan te schaffen. Je hebt zo de hele festivalcollectie in je inventaris zitten. De paraplu’s zijn niet van de meest denderende kwaliteit, dus die zijn regelmatig aan vervanging toe.rnrn

rnDe seizoenen voor De Sims 3 is niet helemaal nieuw, veel activiteiten en mogelijkheden kwamen in De Sims 2 ook al voorbij. Ondanks dat is het wel weer een leuke toevoeging aan De Sims 3. Zeker als je de seizoenen erg kon waarderen in de vorige reeks. Het brengt een stukje sfeer terug die je een hele tijd hebt moeten missen. De mooie kleuren in de herfst, de winterse landschappen, het is een mooie toevoeging. De feestdagen zijn wel nieuw en de bijbehorende activiteiten ook. De winterse maand is toch wel erg favoriet, lekker warm binnen zitten en cadeautjes uitpakken. Verveeld het snel? De festivalpleinen heb je na elk seizoen wel gezien. Maar als jouw Sims bepaalde wensen hebben, dan probeer je er wel aan te voldoen en breng je er geregeld een bezoekje aan. En die paraplu’s vervangen zichzelf natuurlijk ook niet.rnrn

rnOok zijn de Aliens terug van weggeweest. Zoals we het zelf kennen, kan je contact niet afdwingen en is het ook nu maar afwachten of ze zich laten zien en wat je met ze kan doen. Mijn Sim is wel eens ontvoerd geweest, maar daar houd het bij op. Er komt een dag dat mijn Sims kennis gaan maken met dit nieuwe volk, maar wanneer? Daar kon ik niet op wachten met het publiceren van deze review.rnrnrnMijn Score:rnrnGameplay: 9/10rnFun: 8/10rnLevensduur: 7,5/10rnGraphics: 9/10rnOriginaliteit: 7,5/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 8,2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 36 = 43

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.