Games & Tech,  Persoonlijk

App Check: Solitaire (Android/iPad) @ Female-Gamers

Op Female-Gamers hebben we een wekelijks terugkerend item, App Check. Normaal schrijft Yvonne deze, maar als het haar niet lukt neemt iemand uit het team dit over. Ik heb dit al een enkele keer mogen doen en deel bij deze mijn App Check!nnnnToen wij voor het eerst een PC in huis kregen was een van de spelletjes die we toen konden spelen, Solitaire. Of patience zoals we het in de volksmond ook wel noemen. Deze is ook beschikbaar als App voor de Android, iPhone & iPad.rnrn
rnYvonne is helaas ziek (BETERSCHAP), dus mag ik deze App Check van haar overnemen, en wil ik meteen een van mijn favoriete Apps met jullie delen, Solitaire van MobilityWare.rnrn

rnJe kent vast het principe van patience wel, de kaarten wegspelen naar stapels die starten met een aas en eindigen met de koning. Dat kan je op de klassieke manier spelen, dus telkens drie kaarten omdraaien. Maar je kan er ook voor kiezen om telkens maar eentje te draaien. rnrnSpeel je graag alleen? Dan kan je gaan voor een spel waarin het maar hopen is dat je alle kaarten weg kan spelen. Maar als je voor een gegarandeerde win kans wilt, dan kan je die optie kiezen. Je kan dan dus altijd uit, alleen hoe? Dat is om uit te vinden natuurlijk. Gelukkig kan je gebruik maken van een ‘undo’ knopje (let op puntenaftrek!) en als je er echt niet meer uit komt start je gewoon opnieuw of maak je gebruik van de ‘show me how to win’ optie.rnrn

rnEnige tijd geleden is er een multiplayer optie toegevoegd. Je kan het tegen random spelers opnemen en bij de iPhone en iPad kan je het ook tegen je vrienden opnemen. In de multiplayer moet je wel met internet (wifi/3G) in verbinding staan en kan je tegen een willekeurig iemand komen. De bedoeling is om dan als eerste al je kaarten weggespeeld te hebben. Dan heb je gewonnen. Dit moet wel binnen een bepaalde tijd. Kom je er niet meer uit, dan kan je wachten tot je tegenstander wint, of een forfeit win geven. Er is geen chatoptie aanwezig.rnrnDan kan je ook nog eens al je statistieken bijhouden. Hoelang heb je gedaan over je snelste potje, of juist je langste potje? Bij deze een aantal van mijn statistieken, een extra uitdaging?rnIk speel met de optie van drie kaarten. Mijn snelste win tijd is 1:29, de langste is 7:08. Het minste aantal acties die ik heb gedaan is 92. Het is al een uitdaging om onder de 100 te blijven. rnrn

rnAls laatste nog even de ‘pimp’ opties. Je kan de kleur van je speeltafel aanpassen, of de kaarten. Je kan op de achterkant een favoriete foto uit je bestand plaatsen of het gewoon lekker standaard allemaal houden.rnrnDe Solitaire App van MobilityWare is gratis te downloaden voor de iPad & iPhone en de Android.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 − = 37

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.