Fashion & Beauty,  Gezin & Familie,  Kids

Schoentjes drama!

Hoe moeilijk kan het zijn om een paar goedzittende schoenen te vinden? Deze keer ging het niet om mij, maar om mijn mini-me Lieke. Smalle voetjes, klein maatje, te brede, schoenen te hoog, niet mooi… Lastig hoor.
Hoe weet je of de schoenen te klein worden voor de voetjes van je kind? Het is uit eigen ervaring hoor, of het dus voor iedereen opgaat weet ik niet. Maar wij zien dan een rode stip aan de onderkant van de grote teen. Dan verschijnen er allemaal velletjes, de teen lijkt te versplinteren, maar dan met het vel. En dat is eigenlijk voor ons een teken dat we op zoek moeten naar nieuwe (grotere) schoentjes.

De maat is erg belangrijk en geen enkele fabrikant brengt dezelfde maat 22 uit. Het is dus passen, lopen, voelen om te kijken of het een geschikte schoen is. Het is belangrijk om sowieso een vinger aan de achterkant erin te kunnen steken, mits je niet goed bij de tenen kan voelen of er ruimte is. Want er moet groeiruimte zijn. Daarnaast is goede schoeisel ook belangrijk natuurlijk, vooral de zolen maken het verschil.

Ik was in mijn pauze (van mijn werk) al bij verschillende schoenenwinkels, in de buurt, geweest om leuke schoenen voor Lieke te scoren. Alleen dat werd een lastiger karwei dan ik dacht. Mijn meisje heeft dus kleine en vooral smalle voetjes. De meeste schoenen zijn erg breed en als ze dan ook nog ruimte over moet houden om te groeien.. Tja, dat werkt dus niet.

Heel irritant om iets op de gok mee te nemen, dus moest mijn meisje mee naar de stad vandaag. We hebben zoveel winkels gehad dat ik me goed kon voorstellen dat ze aan het einde een beetje wiebelig werd. Aldoor schoenen uit, schoentjes aan. Op de roltrap, schoenen passen, stukje lopen.. In de ballenbak winkel in winkel uit.

De schoenen die we tegenkwamen waren dus te groot, te hoog (het is zomer?!) of te glitterig en met lampjes, die Lieke overigens helemaal tof vond. Dan heb ik het nog niet gehad over de schoentjes die open zijn op de voet, waar je eigenlijk geen sokken in moet dragen. Maar ik weet nu al dat dat niet gaat werken en zo fijn zit het ook weer niet met blote voeten in schoenen. Als het dan frisjes buiten is zit je met half blote voeten.

Waarom moet het zo ingewikkeld zijn? Uiteindelijk de allerlaatste winkel, de Zara nog even naar binnen. En daar zag ik ze staan, kleinste maatje die ze hadden, maar 22. Gepast, veters aangetrokken, ritsje dicht en voila! Ze zaten goed. Nog genoeg ruimte om te groeien, geen gehannes met de veters door de rits die erin zit en ze kon er op lopen zonder dat ze raar liep. Oftewel, GESLAAGD!!

Gelukkig een smal schoentje kunnen vinden voor twee tientjes. Daar kan ze deze zomer (denk ik) nog even mee vooruit.

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 27 = 37

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.