Games & Tech

Review: Gotcha Racing (3DS eShop) @ Female-Gamers

Een racegame in een arcade jasje heb ik voor jullie mogen reviewen. Gotcha Racing, zoals deze game genoemd wordt, is een titel die je alleen via de eShop aan kunt schaffen. Is deze titel de moeite waard om toe te voegen aan je 3DS-games collectie of niet?

gotcha_racing_01

Zoals je verwacht in een racegame krijg je een auto en is het tijd om je banden kennis te laten maken met het asfalt. Dat het geen briljante auto is merk ik vrij snel, of zijn mijn race-skills gewoon zo slecht? Je hebt een aantal tegenstanders en het is natuurlijk de bedoeling om als eerste over de finish te komen.

gotcha_racing_03

Gelukkig kan je de auto voorzien van technische snufjes om sneller te worden en een betere grip op de weg te krijgen. Deze onderdelen krijg je door capsules uit een automaat! Het is dus een verrassing wat je volgende upgrade zal gaan zijn. Veel racen levert meer upgrades op en zo kan je jouw auto steeds beter maken en zal het racen ook een stukje makkelijker gaan worden.

gotcha_racing_04

Voor de looks hoef je de game niet aan te schaffen. Het ziet er simpel uit, ik vind het typisch arcade-achtig en is het niet super speciaal, geen special features maar wel leuk en gekleurd. Wat ik wel bijzonder vind is dat de racebaan die je rijdt niet alleen op je onderste 3DS scherm te zien is, maar dat het over beide schermen verdeeld is. Dat had ik nog niet eerder gezien het is vaak of het onderste,- of het bovenste scherm dat gebruikt word. Gelukkig loopt dit soepel en heb je geen vertraging als je auto van het ene naar het andere scherm aan het rijden is.

gotcha_racing_05

Uiteindelijk zijn er 12 verschillende racebanen, race je in Grand Prix-races en race op zes verschillende raceniveaus. Het concept is vrij simpel en voor iedereen geschikt. Hoewel.. Als je net zo’n brakke chauffeur bent als ik ben is het misschien niet aan te raden.

Patricia’s mening:
review_cijfer_6.4
Er zijn al zoveel racegames, wat maakt deze dan zo anders of zelfs misschien bijzonder? Het is simpel opgezet, zit niet teveel poes pas in en je kan vrij makkelijk upgraden door de capsules uit de ballenautomaat. Je kan makkelijk stoppen, hoewel als je eenmaal op dreef bent en het echt leuk vindt je er best een tijdje aan vast kan zitten. Niet mijn type spel, maar toch geef ik het een voldoende omdat ik denk dat mensen hier zeker op zitten te wachten.

+ Simpel, leuk principe om je auto te upgraden
– Er zijn eigenlijk al zoveel racegames..

Kopen als je op je 3DS wilt racen overal en altijd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 − 61 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.