Games & Tech

Review: De Sims 4 – Beleef het Samen (PC) @ Female-Gamers

Al 16 jaar bestaat deze game, De Sims. Inmiddels spelen we massaal De Sims 4 en verschijnen er nu ook om de haverklap accessoires pakketten of uitbreidingen. Zo heb ik twee vlak na elkaar mogen reviewen, de andere verschijnt overmorgen op mijn blog. Maar check eerst deze maar even, De Sims 4 – Beleef het Samen.

In de nieuwe grote uitbreiding Beleef het Samen voor De Sims 4 staat het samen je tijd doorbrengen met clubs centraal. Daarnaast is er een nieuwe buurt, Winderburg, veel nieuwe outfits en accessoires om je huis mee op te leuken!

img_desims4_beleefhetsamen_screen01

Als er een nieuwe uitbreiding komt is het tweede dat ik doe een Sim of wat maken. Het eerste is natuurlijk de game installeren! Er gaat altijd wat tijd inzitten voor ik mijn Sims van top tot teen heb gestyled en voorzien heb van diverse looks voor verschillende gelegenheden. Met de komst van Beleef het Samen heb ik mijn ogen uitgekeken naar de nieuwe outfits die er zijn. Ze zijn leuk en best modern!

img_desims4_beleefhetsamen_screen03

Na het maken van nieuwe Sims is het tijd om de nieuwe buurt te gaan verkennen. In dit geval komen mijn Sims te wonen in Windenburg. Een nieuwe omgeving met allerlei leuke plaatsen om met je nieuwe club rond te hangen. Een vraag die bij mijn bijna 4-jarige dochter opkwam hoe de Sims dan op het eiland kwamen.. Laten we er vanuit gaan dat er bootjes varen! Er zijn nieuwe huizen en het doet een beetje Zwitsers aan met de type huizen die er staan.

img_desims4_beleefhetsamen_screen02

Nadat mijn Sims hun huisje hebben betrokken is het tijd om de boel in te richten. En daar ben ik ook de nodige tijd zoet mee geweest. Er is zoveel nieuw spul om het op te leuken, gewoon kleine dingen. Maar ook leuke en nieuwe meubels. Diverse meubels, denk aan kledingkasten zijn voorzien van de nieuwe ‘Ojaa’ optie. Het kan er dus wild aan toe gaan in de kasten.

img_desims4_beleefhetsamen_screen05

Voor je het weet stroomt de eerste uitnodiging om lid te worden van een club binnen. Je kan er meteen lid van worden en kennis met de anderen maken. Of je start gewoon je eigen clubje. Je club heeft een naam nodig en een icoontje waar je aan te herkennen bent. Als je op een openbare kavel bent zie je meteen wie er bij jou hoort. De groepsleider heeft ook nog een kroontje boven het icoontje staan. Je kan ook nog aangeven welke activiteiten de leden van je club leuk vinden en bij het samenzijn uitvoeren. Neem tuinieren, de Sims houden natuurlijk van het buiten zijn en het in de modder wroeten. Ze praten er samen over en hebben dikke pret. Je kan diverse eigenschappen geven aan je clubje. Je kan ook aangeven wat ze niet doen, gemeen doen is bijvoorbeeld not-done! Denk ook aan clubkleding, wat dragen de clubleden en laat iedereen zien dat je bij elkaar hoort.

img_desims4_beleefhetsamen_screen06

Met de activiteiten die je uitvoert met de leden van je club verdien je punten. Deze zijn weer uit te geven aan beloningen. Zo kan je er voor kiezen, bij voldoende punten, dat je clubje een stel mafketels bij elkaar is. Je kan verschillende kanten op en dat maakt het wel zo leuk en afwisselend. Als je een sportclub opricht kan je nagaan dat in de apparaten hangen, opdrukken en hardlopen een favoriete bezigheid is. Waar ze dan niet van kunnen houden is alles dat maar met lui zijn te maken kan hebben. Ook kinderen kunnen lid worden van een club, lekker de hele dag spelen of aan de slag met nieuwe spel, ‘maak de lama niet wakker’.

img_desims4_beleefhetsamen_screen08

Je kan verschillende kanten op met de clubs. Het is leuk als je het leuk vindt om sociaal bezig te zijn met je Sims. Je kan kijken tot hoe ver je kunt gaan en komen en om een gezellige club bij elkaar te sprokkelen. Wees niet te veeleisend! Begin rustig aan met de eigenschappen, anders kunnen ze gauw afhaken of besluiten om geen lid te worden. Af en toe word ik wel een beetje gestoord van de uitnodigingen voor clubjes, laat me even met rust! Op het sociale vlak zijn de SMS-jes die je Sims kunnen ontvangen ook uitgebreider. Je krijgt nu te zien van wie de SMS komt en wat er in staat!

img_desims4_beleefhetsamen_screen04

Alle Sims zijn ook helemaal into feesten! In Windenburg kan je op verschillende locaties feesten organiseren en iedereen uit zijn dak laten gaan. Sims die dol zijn op dansen kunnen synchroon dansen en dat ziet er echt gaaf uit! Als DJ kan je inspelen op het publiek en er een waanzinnig feest van maken, tot in de vroege uurtjes. Vergeet alle eerder genoemde club-opties, start een dance-crew en dans de sterren van de hemel op verschillende bijzondere locaties. Een andere nieuwe en zeer bijzondere locatie is het ‘spook kasteel’! Het schijnt dat het er spookt, alsof de naam al niet genoeg verklapt!

img_desims4_beleefhetsamen_screen07

review_cijfer_8.1Patricia’s conclusie:
Uiteindelijk doet me deze uitbreiding denken aan de eerdere uitgekomen Studenten pakketten voor De Sims-games. Het is alleen weer uitgebreider en biedt meer dan alleen lid zijn van een bepaalde groep. Ik ben niet zo’n sociale vlinder in De Sims 4. Ik ben meer van het bouwen of de carrière-ladder beklimmen. Op dat gebied word ik wel heel blij gemaakt omdat je weer lekker bezig kan gaan met de nieuwe spulletjes die zijn toegevoegd. Ik heb een clubje ‘gamende gamers’ opgericht! Welke clubjes hebben jullie gemaakt?

+ Als je graag huizen bouwt en van top tot teen in wilt richten. Of graag de outfits van je Sims aan wilt passen.
– Als je niet zo van clubjes houdt! Of je huis leuk maken..

Kopen als je… (ook) virtueel een sociale vlinder met leidinggevende vaardigheden wilt zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 + = 44

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.