Games & Tech

Winter in games: De Sims (1/2/3) Seizoenen @ Female-Gamers

Afgelopen maandag heb ik de laatste Winter in Games geschreven, dat betekend, HET IS BIJNA LENTE!! Dat is zeker te zien op mijn Instagram account, lammetjes geboren bij mijn zwager en schoonzusje, krokusjes en narcisjes op de grasvelden en lekker buitenspelen omdat het niet zo koud is maar ook langer licht.. Ik dwaal af, lees nog even mijn stukje voor we van de lente kunnen gaan genieten.

Vandaag alweer de laatste van de Wintergames, volgende week is het namelijk alweer lente. Wat gaat de tijd vreselijk snel. Misschien zijn er typische lente games? Anyway het is tijd voor de laatste Wintergame en die staat voor mij in het teken van De Sims games!

img_sims_winters1

Als er een game is die ik in de Wintergames-reeks wil delen dan zijn dat de winterse seizoenen van De Sims games. In de eerste Sims-reeks kwam een uitbreiding met de naam Vakantie uit. De eerste keer dat Sims fans kennis konden maken met verschillende seizoenen waaronder sneeuw en dus winter. Er was een vakantiegebied waar je bovenin de bergtoppen een winterse vakantie kon houden met je gezin. Hier in het sneeuwige vakantieoord konden alle Sims aan de slag met snowboarden, diverse activiteiten als een sneeuwpop maken en een sneeuwballengevecht houden.

Met de komst van De Sims 2 kwamen er ook weer seizoenen voorbij. Leuk om in de sneeuw rond te dartelen, sneeuwpoppen te bouwen maar vooral de temperaturen die hun invloed hadden op de Sims. Als het ijskoud buiten was en je Sim te lang buiten aan het spelen was in de sneeuw kon complete bevriezing bijna niet uitblijven. Je huisgenoot moest met een föhn aan de slag om de ander weer te laten ontdooien. Daarentegen was oververhitting in de zomer ook een lastige bijkomstigheid.

img_sims_winters2

In De Sims 3 kwam ook weer een uitbreiding met seizoenen uit waar je ook weer in de sneeuw aan de slag kon gaan. Het zag er natuurlijk al veel beter uit en gaf ook weer diverse mogelijkheden om in de sneeuw te spelen. Lekker met sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken en ook nu weer snowboarden. Wat ik ook een leuke feature vond is iglo’s maken. Het winterseizoen geeft heel veel mogelijkheden en geeft ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld het huis feestelijk aan te kleden en om op een Sim manier Kerst te vieren. Maar ook kon je de outfits samen stellen op bijvoorbeeld winters weer, mooie dikke jassen als ze naar buiten kwamen, leuk om nog een extra outfit te stylen.

Natuurlijk was het ook erg lollig als je peuter sneeuw at of de pinguïns die langs konden komen en tegen je gemaakte sneeuwpop gingen praten. Zo leuk!! Het waren zeker een paar van mijn favoriete uitbreidingen voor de Sims games. Ik ben benieuwd of deze ook weer voor De Sims 4 uit zullen gaan komen.

Wat was jouw favoriete sneeuwmoment in De Sims?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 36 = 41

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.