de Feestdagen,  Gezin & Familie

Eerste Kerstdag bij pap in Gorredijk

Van Kerstavond gaan we naar de eerste Kerstdag. Deze heb ik gevierd met mijn ouders (die overigens gescheiden zijn), mijn oma, broertje en schoonzus en mijn gezinnetje! Voor vele een bijzonder verschijnsel dat gescheiden ouders ook samen feestdagen kunnen vieren zonder elkaar in de haren te vliegen. Het is heel erg fijn om op zo’n dag bij mijn beide ouders te kunnen zijn.

img_kerst2016_gorredijk_voedsel

In de hoop dat de kids in de auto zouden slapen gingen we op weg naar Friesland. Alleen dat slapen ging niet door, er was teveel te zien onderweg voor Aaron en Lieke luisterde naar de liedjes van K3, (wij ook!) Dat zou dus nog een mooie middag gaan worden.

img_kerst2016_gekregencadeautjes

We kwamen zo’n beetje tegelijk met de andere gasten aan en het feest kon beginnen. Onder de kerstboom lag een hele bult aan cadeautjes waarvan de meeste volgens mij voor de kids waren want ook nu zijn ze weer vreselijk verwend! Ik mocht ook niet klagen, ik had veel kleine dingen gevraagd dus mocht ik ook veel uit pakken, hihi!

img_kerst2016_gorredijk_joyce_aaron_marcel

Marcel had het ook erg druk met uitpakken. Aaron kwam telkens met zijn cadeautjes naar hem toelopen. Ook op deze foto keek hij hem zo lief aan, maar keek hij net mijn kant op toen ik de foto maakte.

We hadden een oud en vertrouwde maaltijd op deze eerste kerstdag. Mijn vader, toen hij nog in Groningen woonde zo’n beetje in de straat naast Bart en ik, maakte elke zaterdag soep, groentesoep. Veelal kwamen wij op zaterdag langs geheel toevallig rond etenstijd en konden dan meteen aanschuiven net als bijvoorbeeld vrienden van mijn broertje. De soep werd een fenomeen en vaste prik op elke zaterdag, tot hij besloot te verhuizen.

img_kerst2016_gorredijk_afruimen

Oftewel wij gingen soep eten! Er waren twee verschillende soorten groentesoep en dikke groentesoep de favoriet van mijn vader, broertje en ik, hihi. De lepel blijft er dan gewoon in rechtop staan, heerlijk!! Mijn oma had haar wereldberoemde (in familiesfeer) slaatje meegenomen, er was stokbrood en ijs na! Gewoon gezellig samen eten, kletsen en smikkelen.

img_kerst2016_gorredijk_kleurenonderdeboom

Uiteindelijk hebben de kids zich goed gehouden, het was een fijne dag. Lieke heeft heerlijk gekleurd, opa moet alleen even een puntenslijper regelen, niet vergeten hé pap! Op de terugweg was Aaron voor we de snelweg opreden al in slaap en Lieke is de hele rit wakker gebleven dus hebben we maar weer naar de liedjes van K3 geluisterd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 10 = 16

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.