Creatief,  de Feestdagen

Wat hang je in de boom? Maak zelf kerst ornamenten

Bijna iedereen heeft wel van die mooie ronde glimmende ballen in de boom hangen. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren niet te vergeten! Maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan om wat ornamenten te maken voor in de kerstboom. Ik geef je wat inspiratie!


Een koekjesvorm met washitape en een touwtje eraan. Hoe simpel kan het zijn? Een stappenplan kan je vinden op de website van anightowl.


Soort van hetzelfde principe, alleen dan met rood/wit lint om het vormpje heen. Je kan natuurlijk ook hele andere vormen gebruiken dan de ster. Uitleg en inspiratie is te vinden op aspoonfulofsugar.


Deze vind ik zo leuk, maar ik ben waardeloos in knoopjes maken en dan zal mijn boompje er niet zo fraai uit zien ben ik bang. Dan kijk ik er wel naar op de foto, hihi. Er staan nog meer zelf-maak ornamenten op de website van firefliesandmudpies.


Kerstboompjes van stof zijn op zoveel verschillende manieren met verschillende stofjes te maken, hoewel deze kleuren natuurlijk ook erg leuk zijn! Gevonden op petitevanou.


Een iets meer ingewikkeld project zijn deze kerstboompjes. Je hebt er diverse voorwerpen bij nodig als lint, kralen en ik denk een ijzerdraad om alles mooi bij elkaar te houden. Een stappenplan in foto’s, meer verschillende boompjes en zelfs een filmpje zijn te bewonderen op thewhoot.


Je kan bijzondere exemplaren tegen komen bij een zoektocht naar zelf te maken kerstboom elementen. Deze ‘ballen’ zijn in 5 minuten te maken zegt de maakster erover. Dat zal vast, maar alleen het klaarleggen en opruimen zal de nodige tijd in beslag nemen. Ondanks dat zien ze er wel heel bijzonder uit! Bewonder foto’s en een filmpje op de website CraftsnCoffee.


Deze vind ik ook zo leuk!! En als je de stappen bekijkt is het zo simpel en bijna gratis! Nou, daar houden we allemaal wel van toch? Gelukkig komt er een hele goed tip voorbij om de takken, die je uit je tuin of uit het bos hebt even in de oven te doen zodat alles wat erin leeft, tja.. Hun huisje heeft verlaten. Stap voor stap kan je de uitleg volgen en er staat ook bij wat je nodig hebt. Bewonder het op de website StoweTellU.


Ik kwam via de website theornamentgirl op deze kerstbal terecht. Op haar pagina staan echt nog veel meer mooie exemplaren! Maar de uitleg van dit ornament kan je vinden op de website van downtimeupcycle.


Als je kan haken moeten deze sterren van een eitje voor je zijn om te maken! Ik krijg het niet voor elkaar, misschien toch nog eens proberen.. Een uitleg en een gratis patroon kan je vinden op de website van persialou.


Via Pinterest kwam ik op deze kerstster van wasknijpers terecht. De uitleg en stappen kan je volgen op de website van virginiasweetpea. Tijdens het samenstellen van dit item kwam ik hetzelfde idee van de wasknijper-ster tegen op de website van bystephanielynn, zo kan je zien dat je in verschillende kleuren verf je eigen creaties kan maken.


Als laatste deze kerstboompjes van vilt! Ik vind ze zo schattig! Een lijstje met benodigdheden en wat je stap voor stap moet doen kan je vinden op de website van thisheartofmineblog. Deze zou ik ook nog wel kunnen maken!

Dat was mijn lijstje voor nu maar er zijn natuurlijk nog zo gigantisch veel meer ideeën. Een deel van deze ideeën zijn te vinden via mijn Pinterest, die zo nu en dan een fikse update krijgt omdat ik weer zoveel leuks heb gevonden. Heb jij nog een leuke? Laat hem dan in de comments achter!

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 9 = 13

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.