Games & Tech,  Persoonlijk

Review: De Sims 4 – Stedelijk Leven @ Female-Gamers.nl

Met de aankondiging van deze grote uitbreiding voor De Sims 4, Stedelijk leven, werden ook appartementen aan de game toegevoegd. Niet alleen dat maar ook nieuwe festivals, outfits, meubels, carrières en nog veel veel meer!

img_sims4_stedelijkleven_stad
Natuurlijk start een nieuw pakket met het maken van een nieuwe Sim. Kijken wat er voor mogelijkheden zijn aan nieuwe haren en kleding. Er is weer veel nieuwe keuze en na het aanmaken van een nieuwe Sim gaan we naar de nieuwe buurt, San Myshuno. Deze nieuwe buurt is opgedeeld in vier wijken waar je jouw Sims kan laten wonen in de beschikbare appartementen. De woonwijken bestaan uit onder andere;
Mode district, die populair is onder de jonge en hippe Sims. Hier kom je onder andere het Liefdes festival en de GeekCon tegen.
Kunstkwartier, een geliefde wijk onder muzikanten, kunstenaars en andere creatievelingen. Tevens de thuisbasis van het humor en hippigheid festival.
Specerijenmarkt, iedereen kan hier terecht maar het staat bekend om zijn specerijenfestival, de vlooienmarkt en de haven.
Binnenstad, het kloppend hart van de stad waar je rijke, machtige en ietwat vreemde Sims vindt.

img_sims4_stedelijkleven_penthouse
Als je eenmaal een wijk hebt gekozen is het tijd om een appartement, studio of penthouse te kiezen. Er zijn diverse soorten, maten en kaveleigenschappen. Zo kies je woonplek uit en heeft elke wel een eigen eigenschap waar je of heel blij van kan worden of diep triest… Een aantal kaveleigenschappen zijn; een partyplek, zonnig, aardbevingszone, levendige buren, geweldig uitzicht, kookpaleis, rustig maar ook bezeten, kabouters, dollar-fee, historisch, goede scholen, romantische zone, op een leylijn (kans op meerlingen) en opknappertjes!

img_sims4_stedelijkleven_plaag
Ik koos voor een opknappertje, lekker goedkoop, niet te groot oftewel uitstekend om mee te beginnen, dacht ik.. Want al gauw bleek mijn opknappertje voorzien van muizen, vieze geurtjes en de stroom die regelmatig uitvalt. Aan sommige dingen kan je zelf iets proberen te doen maar je kan ook de huisbaas bellen. Hij doet wel ‘iets’ maar is vooral erg druk met in mijn appartement rondhangen en tv kijken. Maar hem wegsturen kan hem boos maken en je wilt de huisbaas toch echt te vriend houden!

img_sims4_stedelijkleven_vlooienmarkt
Het is natuurlijk ook niet de bedoeling om deze uitbreiding te vergelijken met de voorgaande Sims games maar ik vond de appartementen uitbreiding zo leuk. Vooral omdat je deze zelf kon bouwen en vol kon proppen met Sims. Nu heb je hoogbouw waar je met de lift heen gaat, met enkele appartementen, studio’s of penthouses. Aan het formaat kan je niet zitten maar de hele indeling kan je wel naar wens aanpassen. Wil je de keuken en woonkamer omruilen of de badkamer met de slaapkamer, dat kan allemaal. Maar het blijft jammer dat je deze niet zelf kan uitbouwen. Maar als je gebruik maakt van cheats, dan kom je een stuk verder. Celine heeft een lijst met Sims 4 cheats voor ons gemaakt, pak deze er dan dus even bij.

img_sims4_stedelijkleven_voedsel
De festivals zijn ook nieuw en worden aangekondigd en verschijnen vanuit het niets ineens in de betreffende buurt en verdwijnen ook net zo snel weer. Je kan er diverse hapjes proeven, Sims ontmoeten, activiteiten doen, vuurwerk en T-shirts kopen. Je kan buiten gaan zitten, kijken naar de Sims die voorbij komen, graffiti spuiten of een potje basketbal spelen.

img_sims4_stedelijkleven_geekcon
Om al deze festivals te kunnen betalen kan je een huidige carrière aannemen maar je kan ook kiezen uit een van de drie nieuwe carrières die er zijn. Dit zijn de politieke carrière, de recensent-carrière en de sociale mediacarrière. Deze zijn iets anders dan de andere carrières uit De Sims 4 hier krijg je een soort van huiswerk mee waarbij je in San Myshuno opdrachten moet uit voeren.

img_sims4_stedelijkleven_voedsel2
review_cijfer_8.0Stedelijk Leven biedt weer een nieuwe uitdaging, nieuwe woonomgeving, nieuwe carrieremogelijkheden en nog zoveel meer. Zo nu en dan komt er een vraag voorbij welke uitbreiding moet ik nu gaan kopen? Stedelijk Leven is zeker een aanrader! Daarom k

+ Als je een Sims fan bent in hart en nieren.
+ Als je nieuwe uitdagingen zoekt voor De Sims 4.
– De appartementen niet zelf kunnen maken.
– Sommige rare kaveleigenschappen.

Kopen als je, graag buiten rond struint en de kartonnen dozen bekijkt of er een glazen bol in zit voor je verzameling!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.