Games & Tech

Review: Kirby Planet Robobot (3DS) @ Female-Gamers.nl

Deze keer heb ik een game voor de 3DS mogen reviewen voor Female-Gamers, namelijk Kirby Planet Robobot. Ik moet zeggen dat ik eerst niet zo weg was van de game, bij het lezen van de titel maak je al gauw een associatie wat voor game het zou kunnen zijn. Uiteindelijk bleek het reuze mee te vallen en kan ik zeggen dat ik aangenaam verrast was, lees het maar in mijn review.

Er kan een hele hoop gebeuren als je onder je boom in Dream Land ligt te slapen. Robots nemen je planeet over en als je wakker word schrik je je natuurlijk een hoedje. Tijd om de strijd aan te gaan en de robots uit te schakelen en weer weg te jagen.

Om nu deze robots van Dream Land te doen verwijderen moet jij, als Kirby, zo nu en dan ook een robotpak aantrekken. De vijanden kun je verslaan en je kunt de vaardigheden die ze hebben ook uitoefenen. Van het schieten van voorwerpen tot het gebruik van een soort teleportatie kan je dus verwachten.

img_kirby_planet_robobots02

Elke level vindt op een andere locatie plaats en ziet er mooi, gekleurd en vrolijk uit. Ik moet toegeven dat een platform game als deze me heeft weten te boeien. Level na level wilde ik uitspelen om de ‘blokken’ te verzamelen om verder te kunnen spelen.

img_kirby_planet_robobots03

Per level zijn er een aantal blokken verstopt en die moet je natuurlijk zoeken. Het kan voorkomen dat je sommige levels opnieuw moet spelen om deze te vinden. Je hebt een bepaald aantal nodig om weer verder te kunnen gaan maar het is echt niet erg om een level nogmaals te spelen. Nou ja, behalve de waterwereld.. Die vind ik echt niet leuk!

img_kirby_planet_robobots04

Het besturen werkt prima op de 3DS en voor ik het door had was ik weer een heel stuk verder. Je kan gebruik maken van het linkerwieltje om te lopen of de pijltjestoetsen. Verder is er vrij weinig franje en kan je lekker spelen. De levels zijn gevarieerd en ik wil ook echt deze robots verjagen uit Kirby’s land met aan het einde een eindbaas!!

img_kirby_planet_robobots01

De game bevat nog twee speelmogelijkheden!

Team Kirby Clash waarin je met vrienden een rol voor in het team kiest en je samen de tegenstanders uit moet schakelen. Het gaat om een co-op quest maar als je alleen speelt krijg je NPC’s in je team. Wil je vechten of liever ‘healen’, bepaal wat jij wilt gebruiken voor je team. Je krijgt steeds meer experience en levelt steeds hoger om moeilijkere quests aan te kunnen.

Kirby 3D Rumble is ook nog een game mode waarin je zo snel mogelijk de vijanden uit moet schakelen die je in je beeld ziet. Simpel en gehaast spelen, best een leuke speeloptie!

review_cijfer_8.4Patricia’s Mening:
Ik heb me echt vermaakt met Kirby Planet Robobot! Lang geleden dat een platform me wist te boeien en volgens mij ook een van de eerste Kirby games die ik ooit heb gespeeld. Het is leuk hoe je als Kirby-robot rondloopt, de verschillende vaardigheden oppikt van andere personages en keuzes moet maken en nogmaals een level spelen om dat ene blokje te pakken te krijgen. Het heen en weer switchen (voorgrond of achtergrond) is ook een leuke feature.

+ leuke nieuwe platform game
+ Kirby
+ speelopties
– uhm..

Kopen als je van roze vuurspuwende, kogels schietende, gif spugende Kirby’s houdt!

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.