Games & Tech

Review: de Smurfen (3DS) @ Female-Gamers

Zo na de bevalling pak ik mijn activiteiten voor Female-Gamers weer een beetje op. Zo heb ik onlangs een nieuwe Smurfen game kunnen spelen. Benieuwd naar mijn bevindingen en wat voor cijfer ik de game heb gegeven?

We zijn bijna allemaal wel opgegroeid met die kleine blauwe mannetjes en een enkel dametje, met witte broek en muts met ook weer enkele uitzonderingen natuurlijk. De Smurfen zijn te vinden op de 3DS in een nieuw avontuur en aan jou om het vernietigde dorp opnieuw op te bouwen en er achter te komen wie dit op zijn geweten heeft.

img_smurfen_3ds2
Goed, als je de smurfen kent weet je dat er enkele vijanden zijn en dat er eentje is met een kat die regelmatig terugkomt in de tekenfilms. Maar zou het Gargamel zijn die de boel heeft vernield? Ik laat het nog even spannend en het je zelf ontdekken.

Het dorp van de smurfen is vernield, alle paddenstoelen waar de smurfen in wonen zijn met de grond gelijk gemaakt en aan jou, in dit geval aan mij de eer, dit weer opnieuw op te bouwen. Het opnieuw opbouwen bestaat uit verschillende mini-games waarin je bijvoorbeeld hout moet kappen of stenen uit de mijn moet halen. In het begin een makkelijke opdracht die al gauw ‘moeilijker’ gemaakt wordt. Hoewel het niet echt moeilijk te noemen is zal het voor jonge kinderen nog wel een uitdaging kunnen zijn.

img_smurfen_3ds1
Door de verschillende mini-games te spelen en items te verzamelen kan je de smurfenhuisjes weer opnieuw opbouwen. Ook bouw je een podium om een gezellig muziekje te spelen, je moet het blauwe volk wel tevreden houden. Daarnaast verschillende bouwsels als een boom of boot is ook iets wat de smurfen nodig hebben om het dorp te versieren.

De minigames zijn leuk maar zoals ik al had aangegeven, makkelijk! Ik had de game ook al vrij snel uitgespeeld. Je volgt wel een verhaallijn om erachter te komen wie het dorp met de grond gelijk heeft gemaakt en je bouwt natuurlijk de huizen van de smurfen opnieuw op maar ik had het spel in een dag al uitgespeeld.

img_smurfen_3ds3
De besturing is makkelijk en duidelijk. Per mini-game krijg je uitleg en kan je altijd kijken of je de uitleg opnieuw wilt krijgen. De muziek kan je zelf kiezen. Door het dorp uit te breiden speel je items en smurfen vrij maar dus ook muziek. Het ene na het andere deuntje kan je kiezen. Ik heb alleen het welbekende smurfen deuntje niet kunnen vinden.

De looks van de game zijn wel okay. Het 3D gebeuren geeft weinig speciaals aan en bij het bouwen van de huizen zie je telkens hetzelfde beeld van smurfen die dit aan het bouwen zijn. Het is verder duidelijk en geheel in de smurfenstijl, veel groen (bos!), kleur (huisjes!) en blauw/wit van onze smurfenvriendjes.

review_cijfer_5.6Conclusie: Leuk spel om je een dagje zoet te houden. Het is best gemakkelijk dat is op zich niet zo erg, maar daardoor is de levensduur ook minder lang en om nu te zeggen dat ik geneigd ben om de game nogmaals te spelen.. Die kans is klein. Voor kinderen denk ik dat de game wat meer uitdaging zal geven, wellicht dat zij er iets langer mee bezig zullen zijn. Ik denk dat er meer uit te halen was, toch geef ik de Smurfen voor de 3DS een magere voldoende.

+ makkelijk, ziet er leuk uit!
– voor de hand liggende vijand..

Kopen als je lievelingskleur blauw is!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.