Apeldoorn,  Dagje Uit!,  Gezin & Familie,  Kids,  Persoonlijk

Wij lopen mee met de Avondvierdaagse!!

Her en der is de avondvierdaagse al gelopen en nu waren wij aan de beurt! Gisteren ging het feest van start en het was niet alleen voor Lieke de eerste keer om mee te lopen maar ook die van mij. We lopen met een aantal kindjes uit de klas van Lieke en doen mee aan de 5 km. De eerste avond hebben we overleefd en wat deden de kids het goed en gaan we door naar de opvolgende avonden!

Vorig jaar wilden we (nou ja, we.. ik!) ook meelopen, maar toen ging mijn broertje trouwen, dus besloten we niet mee te doen. Het zou zonde zijn als je dan een avond mist natuurlijk plus dat je het logistiek ook moet bolwerken met manlief en werk, kinderen en eten.. Anyway, een te ingewikkelde operatie.

Vanuit school werden er geen avondvierdaagse praktijken georganiseerd, dus heeft een mama uit de klas van Lieke het voor ons geregeld. We lopen met acht kindjes mee met natuurlijk minimaal een ouder. Omdat het voor ons de eerste keer was, moesten we natuurlijk ontdekken of het wel iets zou zijn want meteen 5 km. meelopen is best pittig voor die korte beentjes (voorheen liepen ze via een andere organisatie mee en was het 2,5 km.). Maar de eerste avond hebben ze zich er goed doorheen geslagen en goed doorgestapt. Zo nu en dan werd er gerend (en weer terug en weer vooruit, dus staat hun teller vast op 5+ km.)

We hebben er zo’n 1,5 uur over gedaan, onze vertrektijd was 18:10 en om 19:40 waren we weer terug, en liepen door de bossen heen met hindernissen en obstakels. We gingen over zanderige paden en we beklommen heuvel(tje)s. In elk geval niet heel geschikt voor buggy’s, kinderwagens of rolstoelen. Ik kan me eigenlijk niet herinneren of ik ooit (in Groningen) een avondvierdaagse heb meegelopen maar in de zomers op de camping liepen we geregeld lange afstanden. Ergens was ik het wel gewend maar had dit al tijden niet gedaan. Ook vroeg ik me af of het wel iets zou zijn voor Lieke, want die wil graag getild worden over het algemeen als er veel gelopen moet worden maar nu helemaal niet! Ze heeft het echt super gedaan!


Omdat het voor ons een hele nieuwe ervaring is, had ik wel even gepolst wat we mee zouden moeten nemen tijdens de avondvierdaagse. Natuurlijk staat een zonnig humeur op de eerste plaats en goede (wandel)schoenen, maar een rugtas is ook uitermate handig! Zo kan je daar eventuele kledingstukken instoppen als je het warm hebt maar ook een natje en droogje is handig om mee te nemen. Zo hadden wij een flesje water mee en hadden we ook wat lekkers maar dat hebben we nog niet aangebroken. Er werden onderweg al genoeg snoepjes uitgedeeld! Een paraplu kan ook handig zijn als er regen voorspeld is maar je moet er ook weer mee slepen.

Diverse scholen liepen ook mee en hadden zo’n beetje halverwege een rustplaats om wat te drinken en wat te eten. Wij hadden dit niet en konden een soort van mini-picknick houden op een mooie grote boomstam. De kindjes die op de boomstam zaten en wij ouders bleven als bikkels staan op onze vermoeide benen, hihi!

Dag 1 van 4 zit erop!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.