Challenges

30DBC – Dag 7: Wat zou ik doen met een miljoen?

Een heel miljoen, waar zou ik dat aan spenderen? Geef ik alles uit? Of ga ik heel wijs een groot deel op de bank zetten? Zou ik het überhaupt vertellen? Want mensen (dat hoor je wel eens) die ineens geld winnen worden regelmatig gevraagd of ze geld willen uitlenen.. Goed, om meteen met de deur in huis te vallen, ik heb een miljoen in huis!

Ik ben ooit eens in Turkije op vakantie geweest en daar heb je een andere valuta. Volgens mij leefden wij nog in de gulden tijd (gulden = oude valuta van Nederland) toen ik daar op vakantie was. Ik weet nog dat de waarde van 1.000.000 miljoen Lira ‘maar’ vier gulden was, dat is me in elk geval bijgebleven. Omdat ik zo’n briefje natuurlijk supercool vond heb ik hem niet meer ingewisseld en gehouden. Als ik nu even de waarde bekijk dan is hij een heel stuk gestegen en zou hij ruim €150,00 waard zijn.. I’m in shock!!

Goed, om mijn verhaal verder te schrijven over wat ik met een echt miljoen in euro’s zou doen.. In eerste instantie zou ik lyrisch zijn met een miljoen want dan zouden we geen geldzorgen meer hebben voor de komende jaren of heb ik ein-de-lijk mijn pensioen bij elkaar.. Ik werk natuurlijk al enige tijd niet omdat ik een thuisblijfmoeder kan zijn, dus van mijn kant geen inkomsten of pensioen voor mijn oude dag. Dus dat is dan eigenlijk mijn eerste plan, geld voor mijn pensioen (nou ja, ONS pensioen) aan de kant zetten. Ik moet bekennen dat ik me verder nog niet echt in mijn pensioen heb verdiept maar heb heus wel ergens iets opgespaard..

Ook zou ik gaan verhuizen! In een (nieuwbouw)huis met een grote tuin erom heen. Vrijstaand of een twee onder een kap.. Hier betaal je er al wel snel 300.000 euro voor een beetje fatsoenlijk huis. Een duurder huis kan ook natuurlijk maar dan hebben we minder budget ‘over’ voor alle andere zaken die ik er ook van zou willen doen. We zouden wel in Apeldoorn blijven, liefste in de buurt van waar we nu wonen. Ook omdat ik hier mensen heb leren kennen, Lieke hier naar school gaat, Aaron straks ook en ik de weg nu weet.

Ik zou ook geld aan de kant zetten voor de kinderen, wel even uitzoeken hoe het werkt met geld schenken. Ze moeten er natuurlijk geen boete over hoeven betalen. Zo kunnen ze later hun rijbewijs gaan halen en een studie betalen. Want studeren gaan ze heus, vast, denk ik.. Maar dan is er in elk geval deze mogelijkheid. Tegenwoordig moet je toch tot je 18e naar school, dus dan zijn ze nog wel even zoet. Wellicht als ik dit bedrag zou winnen en ze zijn wat ouder zouden ze vast iets uit mogen zoeken of iets wensen en dan kijken we wel of het haalbaar is.

Dan zou ik ook nog eens flink gaan winkelen!! Gewoon geld uitgeven en niet per se overal bij na hoeven denken of ik het nodig heb of niet, hihi! Ook wat duurdere shops bij langs gaan dan dat ik nu doe. Toen ik in een kledingzaak werkte had ik echt veel meer kleding dan dat ik nu heb en sinds ik kinderen heb. De kinderen gaan voor, groeien als kool en er is vaak zoveel leuks voor ze te vinden (zelfs als ik niet zoek!) Daar waar ik eerder zo’n 30 paar schoenen in mijn bezit had loop ik nu telkens op dezelfde sneakers die aan vervanging toe zijn. Ik moet wel zeggen dat ik door mijn zwangerschap van Lieke 30+ kilo was aangekomen en mijn voeten ook een maatje zijn gegroeid van maat 37 naar maat 38. Dus ik kon bijna geen enkele schoen ook nog aan, dus dat was ook wel een naar puntje.

Verder zou ik eerst het geld aan de kant zetten op een (spaar)rekening. Want het is fijn als je hier gewoon bij kan en je niet bij alles na hoeft te denken of je wel of niet iets kan kopen, of er budget voor is en hoe nodig het is. Nu geef ik vrij snel en makkelijk geld uit, dankzij Bart let ik er wel beter op (gelukkig!) maar ook doordat ik probeer te minimaliseren heb ik gewoon minder spullen nodig. Dus ik denk voor een aankoop al wel erg goed na of ik het echt nodig heb. En soms koop ik iets omdat ik het gewoon leuk vind om te hebben, maar dat is gelukkig ook niet meer zo heel erg vaak!

Terwijl ik dit heb getypt voel ik elke euro verdwijnen en ben ik bang dat het miljoen zo uitgegeven is en er niets over is gebleven. Maar dan hebben we wel wat doelen bereikt waar we nu ook wel aan toekomen maar iets harder voor moeten werken.

Ik ben trouwens geen lid van de Postcode Loterij, Vriendenloterij of Staatsloterij dus de kans dat ik zoiets zou winnen is vrij nihil. Maar dromen blijft wel heel fijn.

Banner: Pixabay

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

99 − = 92

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.