Challenges,  Creatief,  Foods,  Gezin & Familie,  Lifestyle

30DBC – Dag 6: 5 dingen waar ik niet zonder kan

Wie kent het niet? Je hebt alles nodig? Ik probeer te minimaliseren in aaaaal de spullen die we hebben en heb al een hoop weggegeven, verkocht en weggegooid! Met de huidige technologie zijn we hartstikke verwend en (vind ik) best afhankelijk. Toch zijn er een aantal dingen waar ik echt niet zonder kan, ik heb er vijf die ik voor je, dingen waar ik niet zonder kan.

Met dingen, worden er dan voorwerpen genoemd? Of mag het van alles zijn? Ik kies dus voor van alles want heel veel ‘dingen’ kunnen vervangen worden.

Gezin
Ik kan heus een nachtje (of twee) zonder mijn lieve gezinnetje. Maar veel langer niet want dan ga ik ze echt teveel missen! Mijn lieve man Bart omdat hij er altijd voor me is, lekker duidelijk en helder is en tegen veel dingen anders aankijkt. Hij snapt me, lacht me uit als ik weer eens raar doe en kan heel lekker knuffelen, hihi. Mijn lieve dochter Lieke is een schatje, een pittige dame, maar zo lief, kletserig en knuffelig. Ze is creatief (net als ik), nieuwsgierig (net als ik) en soms een beetje gek (net als.. ik?). Mijn lieve zoon Aaron is mijn zonnestraaltje en staat ‘aan’ zodra hij zijn ogen opendoet in de ochtend. Hij lacht veel, is dol op alles dat wielen heeft en kan net zoals zijn zus lekker kletsen. Ook kan hij heel lekker knuffelen. Ik hou dus heel veel van deze mensen en kan echt niet zonder ze! Daarom staan ze met stip op nummer 1!

Technische snufjes: Laptop, Telefoon & Apps
Gezien het feit dat ik graag blog, games speel en online surf kan ik niet zonder mijn laptop, al helemaal niet zonder mijn telefoon en de bijbehorende apps zijn ook verrekte handig. Ook hierbij wel gezegd dat ik heus zonder kan als het zou moeten. Maar ik kies er voor om er gebruik van te maken omdat ik het leuk vind! En nieuwsgierig ben en het heerlijk vind om mijn tijd erop te verdoen (blijkbaar). Soms zou ik mijn telefoon wel iets minder in mijn hand kunnen houden maar ik vind het ook zo leuk om alles vast te leggen voor later of op mijn blog. We hebben ook geen huistelefoon dus een mobiele telefoon is wel handig om te hebben.

Chocolade
Het is zelfs in het nieuws geweest dat er op een gegeven moment geen chocolade meer zou zijn. Nou ik was in shock!! Ik ben echt zo dol op chocolade.. Ik neem het vaak op brood (lekker hagelslagjes, hmm) en een reep(je) op zijn tijd is ook heel lekker. Mijn favoriete merk is Milka met nootjes of de confetti variant met de M&M’s erin. Hoewel de Daim ook wel lekker is.. Ach, als het maar Milka chocolade is ben ik al snel tevreden hoor. It’s my Guilty Plessure!

Zonlicht
De zon heb ik nodig, echt nodig! Ik krijg er een bult energie van en word er een stuk vrolijker door. De lente en zomer zijn ook mijn favoriete seizoenen omdat dan de zon het meeste schijnt. Maar als er een fijn zonnetje in de herfst is ben ik ook al blij hoor. Ik heb wel het idee dat sinds we in Apeldoorn wonen (verhuisd vanuit Groningen) ik meer zonlicht op mijn snufferd krijg dan in het hoge Noorden van het land. Het is daar vaak wel wat kouder, frisser en hier in Gelderland is het weer wel beter te noemen dus voel ik me hier ook een stukje beter. Dus als de zon schijnt ben ik al blij, lange zonnige en lichte dagen zou ik echt niet zonder kunnen.

Slaap
Iedereen heeft slaap nodig, anders ga je raar doen.. Ik heb extra slaap nodig want ik heb CVS (Chronisch Vermoeidheids Syndroom). Ik ben altijd moe en heb echt genoeg slaap nodig anders komt het niet goed. Met hele kleine kinderen is dit soms een lastig puntje, dus jeej, mijn kinderen zijn al wat groter. Ik heb momenten dat ik van de vermoeidheid niet in slaap kan komen of dat ik wel een hele dag kan slapen. Zeker als we het een beetje druk hebben gehad kan ik wel een dag slapen. Anders sleep ik mezelf gewoon voort. Nu weet ik heus dat iedereen wel eens moe is (ik haat het als mensen dat zeggen!!) maar wat als je nu extra moe bent, vermoeider dan normaal? Elke avond vroeg naar bed moet omdat je het anders de volgende dag niet trekt? Dan kom je soms tijd tekort. Altijd rekening houden met de moeheid is iets dat ik mij in de afgelopen 25 jaar al wel heb aangeleerd, toch blijft het soms frustrerend dat ik niet alles kan doen wat ik zou willen of als ik het wel doe dan de vervelende gevolgen op mijn dak krijg. Wellicht wijd ik hier nog wel eens een blogje aan, maar voor nu is het een van de dingen die ik echt nodig heb en niet zonder kan, slaap!

Er zijn nog meer dingen waar ik niet zonder kan als mijn lenzen of bril, kleding, schoenen enzovoorts. Waar kan jij echt niet zonder?

Banner: Pixabay

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 13 = 16

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.