Gezin & Familie,  Persoonlijk

Hoezo hebben 6-jarigen geen Facebook?

Mijn lieve, groot wordende en leergierige dochter gaat na de zomervakantie naar groep 3! Na bijna 2,5 jaar kleuteren is het dan nu zover en mag ze nog beter leren schrijven, het lezen bijschroeven en rekenen bijhouden. Maar ze komt in een nieuwe klas en ik ken deze kinderen nog niet?!

Bij Lieke op school zijn er drie combinatieklassen groep 1 & 2. Lieke is in februari geboren dus mocht ze toen vanaf 1 maart meedraaien in groep 1. Na de zomer mocht ze een volledig schooljaar in groep 1 om het afgelopen schooljaar groep 2 te voltooien. Na de zomervakantie gaat ze dus naar groep 3 (het gaat veel te snel!!)

Nu gaan de meeste combinatieklassen, dus alle groep 2 kinderen, naar groep 3. Nu zou het aantal op iets van 36 kinderen komen en was er de mogelijkheid om twee groepen 3 te realiseren op school. Reken maar uit, dat worden twee mooie kleine klassen! Nu gaan er een aantal kindjes uit de huidige groep 2 van Lieke met haar mee en de overige gaan naar de tweede groep 3 die er komt.

De lijst met namen is inmiddels al wel bekend gemaakt, maar ik ken dus een hele hoop van deze namen niet. Al heb ik (als klassenmoeder) wel eens meegeholpen op school kan ik het niet allemaal onthouden. Nu zou dus Facebook heel handig kunnen zijn, haha (je weet dat ik een grapje maak, toch?!) Via Facebook zou je dan alvast kunnen zien wie de kindjes zijn, wie hun vriendjes zijn, of ze aan sport doen, met wie ze graag spelen, waar ze wonen.. etc.

Natuurlijk is dit gekheid maar zo kun je zien hoeveel je (ik dus, denk ik) via een sociale media-bron als Facebook in de gaten kunt houden. Zo check ik vaak bij een sollicitant voor Female-Gamers of diegene een Facebook pagina heeft en hoe ze eruit ziet (looks don’t matter) en wat ze verder voor ervaringen heeft. Zo doen volgens mij meerdere werkgevers dit wel, even kijken wat voor vlees je in de kuip hebt. Al mag dit niet uitmaken, want als jij een wild feestje hebt gehad afgelopen weekend, dan heeft jouw baas er eigenlijk niets mee te maken (tenzij je nog met een flinke kater op je werk komt, dat is weer een ander verhaal).

Het is dus bijna zomervakantie en Lieke wijst soms wel iemand aan, bij een aantal kinderen weet ik het misschien wel wie ze zijn en of ze wellicht bij Lieke in de klas komen. Maar ach, dat gaan we het volgende schooljaar wel zien.. Zonder Facebook, want daar kunnen we toch gewoon zonder?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

77 − = 75

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.