Challenges

30DBC – Dag 3: Mijn vroegste herinnering

Wat weet jij nog van toen je klein(er) en jong(er) was? Als ik hier aan denk krijg ik een heleboel flashbacks van van alles eigenlijk maar welke nu de eerste was? Ik heb werkelijk geen idee, blijkbaar hebben een aantal herinneringen wel indruk op mij gemaakt, die kan ik me zo voor de geest halen.

Ik ben geboren en getogen in Groningen, ik weet van de eerste paar jaren eigenlijk niets meer omdat ik er te jong voor was. Ik merk dat bij Lieke ook wel dat ze eigenlijk niets meer weet van Groningen en het huis waar we gewoond hebben. Het is een feit, ze weet dat het zo was, maar verder weet ze er eigenlijk niets meer van, behalve de verhalen die wij dan vertellen.

Vanaf mijn geboorte tot ongeveer mijn derde jaar hebben we in de Goudlaan in Groningen gewoond. Inmiddels zijn deze flats gesloopt. Daarna zijn we naar Paddepoel (de Tuinwijk) gegaan ietsjes verderop in een eengezins(boven)woning. Hier heb ik nog wel wat herinneringen van!

Buiten
Zo was er (volgens mij) de Ruif een jeugdcentrum waar diverse activiteiten waren waar ik meedeed aan een cursusje pannenkoeken bakken.. Ik weet ook nog dat er een speeltuintje naast was met een klimrek waar we op speelden. Ik raakte een reuzebom (knikker) kwijt in een modderplas, haha.. Iemand smeet eens een putdeksel dicht en mijn vinger zat ertussen.. Tijdens het buitenspelen vloog er een wesp in mijn oor die mij prikte (auwie).. Oh en er waren mensen met een snoepwinkeltje bij huis, dus als we eens geld hadden konden we daar een ijsje halen.. Er was een winkeltje vlakbij ons waar we stickers konden kopen voor onze verzamelalbums, ik spaarde toen de stickers van My Little Pony in een album.

Home & Family
Mijn oma woonde vlak naast ons met de honden (Lobo en Leika).. Thuis stond ik eens in een dartpijltje en was ik boos toen ik niet mee mocht naar de kermis met mijn moeder en tante omdat ik de bof had! Lag ik met dikke hamsterwangen op de bank..

School
Ik zat op de Grote beerschool en zie me nog zitten in de kring op school, groep 2 denk ik. En er waren twee jongetjes die naast me wilden zitten, ze vonden me leuk. hihi!.. Op het schoolplein liet ik me graag duwen in de wagens die ze hadden (diva gedrag).. Het is dan niet mijn eerste herinnering maar ik weet ook nog dat ik mocht trakteren op school omdat we gingen verhuizen en na schooltijd de bak had leeggesmikkeld (whoeps).. Of dat ik vergeten was een briefje aan mijn mama te geven dat we een bepaalde middag vrij waren en ik dus een middagje mee mocht draaien in een groep hoger (vet cool!).. Samen met twee meisjes (Jane & Tamara?) zaten we vaak naast elkaar en tekenden we roze kastelen met paarse torentje erop..

Het zijn waarschijnlijk allemaal niet mijn vroegste herinneringen maar dit is wat ik zo nog weet op te noemen van ‘vroeger’. Tijdens het schrijven kwamen er in elk geval een hoop herinneringen los en ik kan zo wel een heel boekwerk schrijven.. Ze zullen ook niet op volgorde zijn, maar voor nu hou ik het hierbij.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 − = 56

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.