Challenges,  Creatief,  Games & Tech

30 DBC – Dag 22: Mijn Hobby’s en Passies

Ik heb soms het probleem dat ik teveel leuk vind om te doen. Ik heb al zoveel leuke dingen mogen doen en mee bezig mogen zijn en ga hier dan ook vaak fanatiek mee aan de slag. De benodigde materialen schaf ik aan en soms pak ik iets nog sporadisch op maar er blijft een ding dat ik echt heel graag doe en niet heel veel voor nodig heb..

Fröbelen
Zo heb ik een tijdje sieraden gemaakt en dus allerlei materiaal hier voor aangeschaft. Inmiddels doe ik dit nog vrij zelden en komt het soms nog uit de kast als ik met Lieke samen ga knutselen. Ook heb ik een naaimachine gehad, leuke stofjes aangeschaft en toch gun ik mezelf hier geen tijd voor. Ik maak er geen tijd voor omdat ik andere dingen ook zo leuk vind om te doen. Ik probeer nu minder aan spullen te kopen op dit gebied en de huidige voorraad op te maken. Dat past weer in mijn straatje van het minimaliseren.


Momenteel doen we nog wel regelmatig wat kleuren. Ik heb kleurboeken voor volwassenen maar kleur ook wel graag andere platen in. De printer heb ik naar beneden gehaald, dus als we willen kleuren printen we gewoon iets leuks uit. Misschien deel ik binnenkort wel wat favoriete websites en kleurplaten met je.

Lego
Als kind speelde ik onder andere met Lego, lekker huisjes bouwen en een dorpje vormen met deze gekleurde steentjes. Hoewel ik dolgraag het thema van Paradiso (roze, zomers en meisjes-achtig) wilde hebben (en niet kreeg) heb ik me er goed mee weten te vermaken. De Lego van mijn broertje en mij staat hier thuis maar eigenlijk is niets meer compleet. Ik gebruik het om setjes die ik koop weer compleet te maken (voor zover mogelijk!) Tegenwoordig hebben ze Lego Friends, meer voor de meiden, waar ik me mee bezig houd.


Het bouwen, sorteren en compleet maken van sets vind ik leuk om te doen, het is zo leuk voor meiden en ik denk dat we inmiddels al wel 80% van de sets in handen hebben gehad (voor ik het weer doorverkoop). Enkele sets blijven in ons bezit en zo hebben we (ja we, Lieke en ik) een ware verzameling om een grote stad te bouwen. Even terugkomen op ‘we’, Lieke heeft al diverse sets voor haar verjaardag en de feestdagen gekregen. Daar blijf ik vanaf en dat is gewoon van haar. Als ik zo nu en dan een heel leuk setje op de kop weet te tikken dan kan het maar zo zijn dat deze aan haar collectie zal worden toegevoegd.

Naast de Lego Friends hebben ze ook de Disney Prinsessen die hetzelfde formaat hebben en ook zo leuk is om te hebben! Ik word er best hebberig van, haha. Ook bestaat er een serie genaamd DC Super Hero Girls, die helaas uit de roulatie raakt, maar wel heel stoer is en ook makkelijk met de Lego Prinsessen en Friends te combineren is.

Gamen
Jaaaaaren heb ik games gespeeld, ik doe het nu nog wel eens maar niet zo vaak of fanatiek meer. Misschien ook maar goed, anders zou ik nog teveel achter schermpjes zitten. Ik heb heel fanatiek Counter-Strike gespeeld (en Bart ook leren kennen via deze weg). Ook World of Warcraft heb ik gespeeld, op mijn manier waarop ik dolgraag de achievements wilde halen. Helaas heb ik ze niet allemaal en speel ik het al jaren niet meer, ook omdat ik niet elke maand wil moeten betalen voor een game die ik soms maar 1x per week kan spelen.

De Sims speel ik al sinds het ooit is uitgekomen, dat is volgens mij al wel zo’n 16 jaar geleden inmiddels. Ik heb alle series gespeeld en uitbreidingen in mijn bezit, op eentje na. Zo nu en dan speel ik deze game nog wel, hij kan makkelijk op pauze gezet worden en dat is verrekte handig als de kinderen me nodig hebben.

Hoewel ik een echte PC gamer ben, speel ik op de iPad ook nog wel wat spelletjes. Ik heb heel veel Hay Day gespeeld, maar dat is al een aantal maanden op een heel laag pitje. Ik speel regelmatig Gardenscapes waarbij je met het behalen van de levels een tuin kan opknappen en af en toe speel ik de My Little Pony game.


We hebben ook een PlayStation 4 in huis maar daar speel ik zelden op. De games (o.a. Lego) die ik wil spelen vinden de kinderen soms ook leuk en dan zitten ze aldoor aan de controller, dat werkt niet en in de avond wil ik vaak andere dingen doen en kijkt Bart soms TV of we kijken samen een film of serie. Op de Nintendo Wii U zou ik dolgraag Lego Dimensions willen spelen maar dan plukken de kinderen telkens de personages van het plateau.. Dus gamen en kinderen gaan wat mij betreft niet zo goed samen.

Bloggen
Als laatste blijft er nog iets over met een schermpje dat ik leuk vind en dat is bloggen. Ik kan uren surfen op het net en inspiratie opdoen, waar ik vaak niet de tijd voor neem om iets mee te doen. Ik probeer er verandering in aan te brengen want ik vind het schrijven heel erg leuk! Daarom heb ik ook de website Female-Gamers gestart nu 11 jaar geleden, mijn blog is ietsjes ouder! Daar schrijven ‘we’ over games, evenementen en mogen we zo nu en dan ook games reviewen. Ik kan bijna altijd wel op een van de twee sites terecht om iets te schrijven. Female-Gamers heb ik een tijdje geleden overgedragen dus ik mag nu iets doen als ik wil, het is even geen verplichting meer. De dagelijkse dingen regelt Amber nu voor mij en zo heb ik nog wat meer tijd om dingen te schrijven en te doen.

Dit is denk ik een handgreep uit mijn collectie Hobby’s en Passies, want er zijn er volgens mij nog wel meer waar ik nu even niet op kom. Want zo vind ik het maken van foto’s ook nog heel leuk.. Zie je wat mijn probleem is?

Mijn absolute passie is mijn gezin, daar wil ik nog mee afsluiten! Als mijn kinderen plezier maken heb ik het leuk. Als zij genieten, geniet ik ook en waar zij gaan ben ik ook!

Banner: Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 7

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.