Gezin & Familie,  Vakantie

Vakantie Landal Orveltermarke 2018 – Dag 2: Het zwembad en Avontureneiland

Dag 2, tijd om het zwembad en het park te verkennen. Aangegeven was dat er een avontureneiland was, dus moesten we ook op avontuur dus. Eigenlijk had ik geen idee wat we konden verwachten, een piratenschip? Of beesten? In elk geval tijd om te ontdekken.

In de ochtend gingen we in elk geval zwemmen. Ik had al een foto van het zwembad gemaakt toen we net aangekomen waren en dat zag er prima uit! De kinderen zijn beide waterratjes dus die hebben zich helemaal vermaakt. Er waren een paar glijbanen, een grote en brede in het diepere bad, en een klimtoestel in het peuterbadje. Deze was voorzien van een kleine glijbaan en een iets grotere. Alle glijbanen zijn uitgebreid getest en allemaal goedgekeurd. Het peuterbad was met een soort hekwerk afgezet, al kreeg zoonlief heus het deurtje gewoon open. Het diepe bad had nog een kleine stroomversnelling en een bubbeldeel.


De middag stond dus in het teken van het avontureneiland! We liepen er heen en zagen zand, water en klimtoestellen! Er waren een soort eilanden gemaakt, de eerste liep je heen door middel van een brug en de volgende kon je via grote stenen, het water (tot je enkels of iets verder), een kabelbaan of een bruggetje bereiken. Op dit volgende eiland was nog een heel klimtoestel en een uitkijk toren. De kabelbaan was drukbezet en het ene na het andere kind ging over het water heen.Het water was niet diep! Toch altijd je kindjes in de gaten houden!! Op het eerste eilandje was naast de kabelbaan ook nog een watertafel. We hadden emmertjes en schepjes meegenomen dus die zouden zeker van pas komen.


Verder was er nog een natuurbad aanwezig en een kiosk waar je spullen kon kopen of huren. Je kon kanovaren of op een waterfiets langs de eilanden gaan. Er zaten ook een hoop kleine visjes in het water, dus een visnetje of een vishengeltje zijn ook zeker leuk. Oh en dan de schommels en rekstokken en glijbaan niet vergeten!

Ik kan vast verklappen dat we hier bijna dagelijks wel te vinden waren! Wat een superleuke plek, zeker als het zonnetje schijnt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.