Gezin & Familie,  Vakantie

Vakantie Landal Orveltermarke 2018 – Dag 1

Hoewel op dit moment de scholen weer zijn begonnen, blik ik nog even terug op onze zomervakantie. De eerste weken hebben we wat uitstapjes gedaan (die je al hebt kunnen lezen) en hebben de kinderen bij hun oma mogen logeren, in de laatste twee weken gingen we van 13 augustus t/m 24 augustus naar een Landal huisje en wat hebben we een plezier gehad! De komende dagen (okay, ruime week!) blik ik terug naar onze vakantie, het Landal park Orveltermarke en de uitstapjes die we hebben gedaan.

Het was constant mooi weer! Maar de dag dat wij op vakantie wilden gaan, kwam de regen met bakken uit de hemel. Bart besloot dat we nog een dakkoffer op de auto moesten hebben, dus die was daar in de ochtend druk mee. Ideaal om de dakkoffer te mogen lenen van mijn schoonzus en zwager, want nu konden de fietsen van de kids achterin de auto en konden we nog wat extra zooi op het dak kwijt. Niet dat ik ineens nog extra spullen had ingepakt hoor, dat vond ik dan weer onnodig.


Onderweg moesten we even stoppen om te checken of de dakkoffer nog op de auto zat, dat zat goed en toen konden we helemaal doorrijden naar Drenthe! We hadden een 4-persoons kindvriendelijk huisje geboekt voor zo’n 10 dagen. Toen we aankwamen viel het mee met de drukte bij de receptie en kregen we huisje 335 aangewezen.


Het huisje zag er prima uit. Beneden was de woonkamer/keuken/eetkamer in één. Ook was er een badkamer met bad (yes!), kindertoilet, gewone wastafel en een wastafel voor de kinderen. De benedenverdieping had ook nog een apart toilet en een kamer die als speelkamer diende. In een kindvriendelijk huisje is vaak al wat speelgoed aanwezig, zo ook deze keer. Dit werd al vrij snel goedgekeurd door de kinderen!


Boven waren twee slaapkamers en een berging/opslag van wat spullen die je eventueel kon gebruiken als je een kleine baby bij je had. Denk aan aan babybadje en een kinderstoel. Beneden was wel een trip-trap stoel aanwezig. Ook stond er een box klaar, die gebruikte ik als opslag want daar kwamen de kids toch niet heel makkelijk bij. De bedden van de kinderen heb ik wel nog versleept, ik heb er een heel lang bed van gemaakt zodat ze met de hoofden bij elkaar zouden liggen.


Verder vond ik het huisje een beetje donker ingericht, maar dat maakte het ook wel weer knus. De meubels waren voornamelijk donker van kleur en verder was het er prima toeven.


Ons huisje stond aan de rand van het park en we hadden een vrij uitzicht op de weilanden. Het was heerlijk rustig!! Heel anders dan thuis en dat was helemaal super. Doordat we tussen de bomen zaten, was ons huisje best koel, zeker tijdens de warme dagen die we nog hadden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 − 30 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.