Gezin & Familie

Willem heeft Abraham gezien

19 april was het dan zover Willem was jarig! Hij werd 50 en dat is een leeftijd die je niet ongemerkt voorbij moet laten gaan. Er was een hoop geregeld, maar hij wist niet wat hem te wachten stond. Bart was de hele dag van de partij, ik heb me bij Inge aangesloten om met mij opgescheept te zitten die dag, haha.

Om half 10 moest Bart al op locatie zijn, Paul kwam met een tractor en wagen aan om een aantal goede vrienden van Willem op te pikken. Daarna gingen ze met een hoop kabaal op weg naar het huis van Willem en Claudia om de jarige Abraham op te halen. Rond 10 uur gingen ze aan de rit om binnen een uur al het bier al op te hebben. Mariska werd ingeschakeld om een nieuwe voorraad te bezorgen.

Rond 12 uur verzamelden allemaal familie en vrienden zich op een locatie om hem op te wachten. De wagen kwam aan en de mannen die erop zaten hadden al de nodige alcohol achter de kiezen. Tijd om te lunchen, brood, soep, taart wat je maar wilde kon je pakken. Maar er waren ook genoeg alcoholische versnaperingen. Er was een korf met vuur, die werd later vervangen door een groot ijzeren ding, ik heb geen idee hoe het heet, maar laten we het houden op een kacheltje? Iedereen kwam om het vuur heen zitten, lekker knus met zo’n 50 mannen en vrouwen.

Om 16 uur kwam er een leuke fiets aan, een bier fiets! De mannen van de wagen mochten nu terug naar Apeldoorn fietsen. Wel onder het genot van een biertje! Toen de mannen eenmaal op de fiets zaten reden ze zo’n 2 meter. Toen stonden ze stil. Weer aan de rit en na 10 meter stonden ze weer stil. Uiteindelijk zijn ze (volgens Bart) wel 10 keer door Apeldoorn heen gereden voor ze op de plaats van bestemming waren. Maar tijdens hun fietstocht door het centrum hebben ze alle wachtenden voor het slaaphuis voorzien van bier en zijn ze gesponsord door de lokale loempia man met een versnapering.

Om 18 uur waren ze op de locatie, in de tent op het plein voor het Nieuws van Apeldoorn, waar het tijd was voor een BBQ! Bart had natuurlijk een heel eind gefietst, ik heb op de bank gehangen bij Mirjam thuis. We waren nu met zo’n 20 personen (mannen van de kar en aanhang) en stonden in de startblokken voor een aantal stukken vlees. Ik moet zeggen dat het vlees echt HEERLIJK was!! Ik, mietje met eten heb van alles naar binnen geschoven en vond het erg lekker! Tegen 21 uur werd het tijd om afscheid te nemen van de jarige job en vlak daarna droop de rest af naar huis of gingen nog even een drankje doen in het Nieuws van Apeldoorn zelf.

Het was een leuke dag met een hoop dronken droppies! Het was gezellig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 − = 21

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.