Gezin & Familie,  Vakantie

Vakantie Landal Orveltermarke 2018 – Dag 3: Zoo Bizar & Boogschieten en meer..

Praktisch naast het Landal park ligt het dorpje Orvelte, een leuk en schattig dorpje met verschillende winkeltjes, dingen om te zien en zelfs te proeven. Omdat Lieke de smaak te pakken had van het boogschieten tijdens de Prinsen en Prinsessendagen op ‘t Loo en er de optie was om tijdens de vakantie echt te gaan boogschieten, hadden we niet heel veel tijd om Orvelte zelf te bezoeken. Zo hebben we op aanraden van mijn schoonzusje een bezoekje gebracht aan Zoo Bizar, we smikkelden we van de pannenkoeken van Professor Pannenkoek en nog een oude auto collectie bewonderden.Orvelte is een oud dorpje waar nog steeds mensen wonen in de mooie oude huizen. Er zijn ook huizen waarbij ze deze omgetoverd hebben tot een winkeltje of in dit geval een bijzondere dierentuin. Hoewel dierentuin niet als het juiste woord klinkt, is het een huisje met bijzondere dieren. Via ons Landal park konden we tickets aanschaffen die iets goedkoper waren dan bij de Zoo Bizar zelf. Al zijn de entree kosten bij de kassa dan nog leuk en aantrekkelijk hoor.


We waren er ook vrij snel vanaf ons park en konden meteen doorlopen. We kwamen aan toen ze net open waren en keken onze ogen uit met de dieren die er waren. Eekhoorntjes die door de hele keet heen konden komen en gerust boven je langs kropen in een met gaas afgezette wandelroute. Gids Jeroen die vertelde over enkele dieren die hij ook liet zien. Kinderen mochten deze ook even vasthouden als ze wilden.


Er kwam een hagedis voorbij, een slangetje, een stinkdier en meer (laat jezelf maar verrassen). De manier waarop er over de dieren werd verteld was heel leuk, ontspannen en ook erg duidelijk. Er waren een aantal kinderen die aanhangers waren van Freek Vonk en wisten best veel te vertellen. Jeroen gaf ze ook die mogelijkheid en vroeg ons allen wat we wisten over het betreffende dier en stelde ook gerichte vragen. De kinderen mochten de dieren aanraken en dus ook vasthouden, als ze dat wilden natuurlijk.


Waar mijn oog ook op viel was de kale ratten die er zaten! Ook wel de naaktrat genoemd, ideaal voor mensen die allergisch zijn, al betwijfel ik bij vele of dit dan een ‘leuk’ dier kan zijn. Hoewel ratten leuk kunnen zijn, veel rommel kunnen maken en zich lekker uitleven geeft een ander huisdier als een kat mij toch de voorkeur.


Als je klaar was met het luisteren naar Jeroen, kon je verder lopen. Er waren nog verschillende dieren om te bekijken en je kon ook nog naar een binnenplaats om nog even in een schuur te kijken. Daar waren dan weer heel veel cavia’s en een lekker groot varken, die lag te slapen toen wij er waren. Zoo Bizar is zeker een aanrader als je in de buurt bent van Orvelte!!


Toen we na ons bezoekje aan Zoo Bizar verder liepen kwamen we bij een winkeltje uit met ernaast een schuur. In deze schuur stond een gigantische collectie met autootjes en hier keek Aaron dan ook echt zijn ogen uit. Helaas mocht je er niet aankomen, hoewel dat misschien ook maar goed is.Er stonden bijzondere en oude exemplaren tussen en er werden een aantal collectie’s tentoongesteld van verzamelaars. Vooral de brandweerauto’s waren voor onze kleine man een ware hit! Natuurlijk moest de auto van opa Willem ook op de foto, de Opel Blitz, omdat hij deze ook heeft.

In de middag ging Lieke dus boogschieten. Dit was in een hele oude schuur bij het park waar ze een schietbaan zeg maar hadden gemaakt. Je mocht ook niet naar binnen, in elk geval niet zomaar want de schietschijf hing bij de deur. Ik heb dat samen met mijn kleine man uitgevonden, gelukkig ging het goed en vlogen er geen pijlen in de rondte. Lieke vond het helemaal leuk en met Aaron waren we bij het speelveld aan het wachten tot ze klaar waren.


Verder hebben we in het huisje gespeeld, hoewel ik even ging liggen begonnen de kinderen en Bart te bouwen met de bouwblokken en werd er uiteindelijk nog een potje dammen gespeeld.

Zie hier, opperste concentratie, hihi!


In de avond ging ik met Lieke naar de bingo! Je moest je hier van tevoren voor opgeven om verzekerd te zijn van een plekje. We waren op tijd, dus hadden alvast een plekje ingenomen toen een jongetje, dat we in het zwembad hadden ontmoet met zijn moeder en opa ook kwamen. Lieke wees meteen aan dat ze bij ons moesten zitten, haha.


Ik had al vrij snel bingo en Lieke mocht van mij de prijs in ontvangst nemen. Verplicht opblijven dus deze avond, hihi! Zo kwam er dus een einde aan de derde, drukke dag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 − 25 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.