Persoonlijk

Walk down Memory Lane – Dag 1: Welke school ging ik?

Vandaag start de ‘A walk down memory lane’ 30 dagen blog challenge. Zoals de naam al doet vermoeden gaan we terug in de tijd, naar onze eigen jeugd en op mijn blog mijn eigen jeugd. Vandaag start ik dan ook met de vraag op welke school ik zat en wat ik hier dan van vond.

Grote Beerschool
Mijn schoolcarriere begon in Groningen, de Tuinwijk in Paddepoel. Ik zat op de Grote Beerschool aan de Grote Beerstraat. Ik weet nog dat we altijd gingen lopen naar school en dat het niet ver lopen was. Mijn vriendjes en vriendinnetjes woonden allemaal in de buurt en speelde ik na schooltijd gewoon vrolijk mee buiten. Ik kan me nog herinneren dat ik veel tekende, roze kastelen! Ook dat ik een keer vergeten was een brief aan mijn moeder te geven, dat de juf er op een middag niet was.. Whoeps, toen mocht ik bij een klas hoger een middag meedraaien, dat was een piece of cake, haha. Wat mij betreft kon ik meteen meedoen met ze en de rest van mijn schooljaar overslaan. Toen ik in groep 3 of 4 zat zijn we verhuisd en ging ik dus naar een nieuwe school. Ik heb nog wel wat tekenboekjes bewaard van groep 1 en 2 van toen.

de Brandaris
Ik ging verder op de Brandaris, ook in Groningen maar dan in de wijk Lewenborg. In deze wijk zaten een aantal scholen bij elkaar en deze is voor ons uitgekozen, of misschien hadden de anderen geen plek. Hier ging ik in elk geval verder. Mijn buurjongens en meisjes zaten verdeeld over de andere scholen en een paar zaten bij mij op school. Ik kan me nog wel aardig wat van deze schooljaren herinneren. Ik heb het hier zeker naar mijn zin gehad en weet ook nog dat in ons laatste jaar, de zomervakantie ervoor een deel van de school was afgebrand. We mochten toen in de kerk vlakbij ons jaar voltooien. Ik weet nog de musical, kunst en vliegwerk, die manlief Bart dus ook heeft gespeeld, hoe leuk en toevallig!! Aan het einde van deze basisschool werd het tijd om door te stromen naar het voortgezet onderwijs.

Leon van Gelder Middenschool
Ik ging met mijn ouders kijken en op zoek naar een middelbare school. We gingen op twee kijken, het Rölling College (die vrij dichtbij was) en de Leon van Gelder Middenschool (die bijna aan de andere kant van de stad zat, in Vinkhuizen). Ik bleef in elk geval in Groningen op school en koos voor de Middenschool. We mochten aangeven, als er meerdere leerlingen vanaf dezelfde bassisschool kwamen, bij wie we graag in de klas wilden. De eerste tijd ging ik op de fiets heen, om later toch met de bus te gaan. Dit was ook wel veel gezelliger met zoveel klasgenoten die ook moesten bussen.

Op deze school deden we niet echt aan eindexamens. Alles telde mee en dus als je goed gescoord had, kreeg je je diploma. Hierdoor heb ik nooit de examenstress mogen ervaren die bij je eindexamen komt kijken. In het laatste jaar kon je uit verschillende keuzevakken drie kiezen. Ik koos voor gezondheidszorg, ICT en handvaardigheid. Het laatste schooljaar werd je ook op niveau ingedeeld, dat was best makkelijk achteraf gezien en wilde ik toch wel dat ik meer mijn best had gedaan. Maar ik ben toch goed terecht gekomen, al zeg ik het zelf, haha.

Alfa College
Na de middelbare school werd het tijd om een studierichting te doen. Ik koos voor Mode/Handel aan het Alfa College in Lewenborg, dus praktisch om de hoek. Dat was niet zo’n hele goede zet want als ik een tussenuur had ging ik naar huis en had dan geen zin meer om te gaan. Wat wel erg leuk was, is dat in de school een winkeltje was, Alfie! En die mocht je als je in het tweede jaar zat ook beheren, je mocht mee inkopen doen (natuurlijk was ik ziek!) en de winkel mooi maken en verkopen. Je hoefde dan geen lessen te volgen, dat was heel leuk!

De locatie van de opleiding ging verplaatst worden en toen moest ik weer elke dag naar Vinkhuizen heen en weer. Ik heb ook hele leuke meiden leren kennen, die ik helaas niet meer zie, maar nog wel volg op Facebook. Maar het was een hele leuke en gezellige tijd met zijn ups en downs, maar vooral erg gezellig, soms te gezellig, hihi. Nadat ik deze schooljaren heb voltooid werd het tijd om te gaan werken, maar dat zag ik nog niet echt zitten, dus koos ik voor een versnelde opleiding..

Noorderpoort College
Ik koos dus voor een versnelde opleiding tot Secretaresse/Directiesecretaresse. Wat je normaal in vier schooljaren doet, deed ik nu in één schooljaar. Naast mijn dagelijkse schoolpraktijken werkte ik ook op de koopavond en in het weekend, de zaterdag en zo nodig de koopzondag. Ook leerde ik Bart kennen tijdens dit schooljaar en reisde ik ook zo nu en dan nog op en neer tussen Groningen en Apeldoorn. Tijdens het schooljaar overleed een meisje, ik was er niet bij, maar ze viel eigenlijk gewoon dood neer voor de klas. Dat was echt heel heel heftig! Zo jong nog en haar vader was toen net een aantal maanden eerder overleden.. Dit was een heftige periode en heeft een behoorlijke indruk gemaakt. De meiden met wie ik veel omging waren een goede steun, wij voor elkaar zeg maar en woonden allemaal de uitvaart bij wat allemaal via school was geregeld.

De meiden met wie ik omging spreek ik eigenlijk niet meer. Op de een of andere manier horen zij bij die school, en de nare ervaring, maar ze zijn allemaal erg tof! Wat ook niet heeft geholpen is dat ik het niet samen met ze heb kunnen afsluiten. Ik had nog een onvoldoende staan en kreeg niet tegelijk een diploma, ik moest een herexamen doen. Ik kreeg hem dus op een middag, op afspraak bij een leraar.. Dus een niet zo heel toffe afsluiting, maar ik had het wel gehaald. Met de meiden wie ik omging, gingen we ook bijna elke maandag lunchen in de stad bij de V&D. Of af en toe even tijdens een tussenuur naar de McDonalds aan het Hoendiep.

Daarna werd ik groot, had ik mijn eigen baantje nog bij de C&A en startte ik in de loop van de tijd met het werken bij Peperzaken. Ik kan ook wel uren vullen met het vertellen en schrijven over school, maar daar ga ik jullie niet teveel mee vervelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.