Foods,  Gezin & Familie,  Kids

Traktatie met een vleugje Paasvreugde

Ik wilde deze keer de traktatie even anders doen, dus geen zelfgemaakte dingen waar uren werk in kan gaan zitten, gewoon iets makkelijks en klaar. Terwijl ik dingen aan het uitzoeken was voor het kinderfeestje van Lieke kwam ik leuke doosjes tegen waar een traktatie in zou kunnen.


Deze doosjes heb ik gekocht via Baker Ross.nl. Er zijn verschillende soorten beschikbaar. Bij dochterlief zitten 25 kinderen in de klas, dus heb ik wel 36 stuks moeten kopen. Ook altijd handig om een extraatje te hebben mocht er eentje stuk zijn of toch niet goed geprint.


De doosjes komen liggend binnen en moet je zelf in elkaar vouwen. Het kan even puzzelen zijn, maar als je er voor zorgt dat de onderkant in elk geval goed dicht zit kom je een heel eind. Die hoef je niet dicht te plakken, maar zou je als extra zekerheidje nog kunnen doen. Nadat de doosjes waren gevouwen moesten de hengsels er nog aan. Priegelwerk!


Pas de avond voordat er werd getrakteerd hebben we de snoepjes in de doosjes gedaan. In een mooie roze mand gezet en zo kon iedereen een eigen favoriete figuurtje uitzoeken. Het gaf ook niet als ze om zouden vallen, dus weinig stress met deze traktatie.

Voor deze 36 doosjes was ik €7,35 kwijt, zo’n 20 cent per doosje. Dan komen de snoepjes of wat je er ook in wilt doen er nog overheen. Een aantal kindjes mochten niet alles hebben, dus daar heb ik een doosje smarties in gedaan. De rest kreeg een aantal van die Katja Yoghurt Snoepjes in het doosje. Deze zakken had ik bij de Kruidvat gevonden, een hele grote zak voor €1,50 waarvan ik in elk geval twee zakken heb gebruikt. De werkuren heb ik er niet bij geteld, haha!

Natuurlijk hadden we ook voor de leerkrachten een aardigheidje. Een mooi zakje, ook gekocht via Baker Ross.nl, met een chocolaatje erin en een zakje met bloemzaadjes. Deze had ik gekocht bij de Lidl.

Dit was deze ronde de traktaties voor dochterlief haar klas en leerkrachten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.