Leestafel

Leeslijst: Dit heb ik gelezen in november 2020

Deze maand heb ik naar mijn idee minder series gelezen dan in de voorgaande maanden. Ik heb namelijk wat side-projects die ook de nodige tijd van me vragen. Maar meer hierover op een ander moment. Wat ik wel heb gelezen zijn must-reads hoor!

Schuld serie
 van Sanne van Ooijen

Sanne van Ooijen is een Nederlandse auteur en heeft de serie ‘Schuld’ geschreven. Deze serie bestaat uit vier delen, die ik in 2,5 dag heb gelezen. Ik had er een kort nachtje voor over zeg maar…

de Weduwe
de Strijd
de Organisatie
de Familie

Vanaf de eerste letters was ik nieuwsgierig naar meer. Want wat als je man overlijdt en je niet alleen achterblijft met twee kinderen en een stapel schulden. Maar ook  blijkt dat je overleden man eigenlijk een eikel eerste klas is. Je je huis uit moet en wanhopig bent en er dan ook nog eens een schuldeiser aan je hoofd komt zeiken en je leven binnen komt denderen? Joan heeft het zwaar en deze schuldeiser maakt het haar niet altijd even makkelijk. Het verhaal leest heerlijk weg en er is geen moment waarop je denkt, nu is het even rustig. Het gaat maar door en door!

Het einde van het eerste boek was emotioneel gezien een beetje moeilijk. Nou, eigenlijk vond ik het gewoon wel heftig! Dat bleef wel een hele poos hangen in het tweede deel. Er gebeuren meerdere dingen die ik niet aan zag komen waardoor ik geboeid ben gebleven tot de laatste letters. De humor is geweldig, de strijd die soms tussen bepaalde personages uit het boek is geweldig beschreven. Een lach en een traan, meer lachen dan tranen. Het laatste deel is dan wel niet zo sterk als de andere drie, toch heb je hier ook weer de nodige spanning en sensatie! Het fijne vind ik dan wel, ook al is het een dark romance, er is voor bijna iedereen wel een happy end!

Ik wil niet teveel weggeven of spoilen, maar als je de ‘achterflappen’ gaat lezen kom je ook een hoop te weten. Technisch gezien heeft het boek een einde. Zaken zijn overgenomen en er worden nieuwe deals gesloten.. Toch is er wel een klein deurtje open gelaten waarin er nog een nieuw deel zou kunnen komen. Of een nieuw verhaal. Topper van Nederlandse bodem in elk geval!! Te lezen in de Kobo-app.

Benedetti Maffia van Natasha Knight

Ik had op Facebook gespot dat deze Dark Romance Maffia Benedetti serie vertaald zou gaan worden. Momenteel zijn ze alleen in het Engels te lezen. Na de ‘achterflap’ gelezen te hebben, wilde ik deze serie ook wel in het Engels lezen. Dan de vraag wat is de (juiste) volgorde?

Salvatore
Dominic
Sergio
Killian
Giovanni

Er werd op internet geadviseerd om te starten met Salvatore. Je maakt dan kennis met de middelste van de Benedetti broers. Je krijgt dan deels al wat mee van de andere twee broers en komt in het verhaal terecht waarbij Salvatore de Maffia Prinses Lucia tot zijn eigendom mag rekenen. Haar vader heeft haar weggegeven, zonder haar te verdedigen. Na vijf jaar op een nonnenschool te hebben gezeten is het tijd om zich aan Salvatore te onderwerpen. Tijdens het verhaal kom je ook in contact met de jongste broer Dominic. Hij is geen makkelijk persoon en dat merk je ook al wel in het eerste boek, maar in het tweede deel krijg je ook een andere kant van hem te zien. Dominic is een duister pad ingeslagen waarbij hij Gia tegenkomt. Ze is de dochter van een soldaat en de zus van een klikspaan! Gia moet klaargestoomd worden door Dominic zodat ze geveild kan gaan worden, tot hij ziet dat ze gebrandmerkt is met het familiewapen van de Benedetti’s. Wie zit hier achter?

Het deel van Sergio is een tranentrekker hoor! Als je de eerste twee delen hebt gelezen dan weet je dus al dat Sergio er niet meer is. De eerstgeboren Benedetti zoon die eigenlijk de troon over zou nemen. Dit deel heeft eigenlijk geen superhappy end. Je leeft toe naar het moment waarop hij er niet meer is en de laatste seconden van zijn leven zijn best heftig om zo te lezen. Nooit meer.. Ik heb wat traantjes laten gaan hoor! Hoewel ik al wist hoe het gebeurde, is het toch intens om het dan te lezen. In het verhaal maak je ook kennis met Nathalie, ze is tweemaal op de verkeerde plaats en op de verkeerde tijd (of moet het andersom?) Anyway, ze komt voor de tweede keer met Sergio in contact en zo begint hun liefdesverhaal.

Eigenlijk is de serie zo goed als voorbij maar verschijnen er nog twee delen. In Killian gaat het verhaal nog een stapje verder. In dit verhaal komt de naam van Dominic voorbij, net als de opvolger van dit deel Giovanni. Hoewel de eerste drie delen als dark romance zijn betiteld, gaat deze nog net even iets verder. Wat er in het verhaal gebeurd is af en toe heftig en misschien niet zo geschikt voor tere zieltjes. Cilla haar broer heeft de verkeerde man belazerd en biedt zichzelf aan Killian om haar broer te redden. Hij besluit dat hij haar een maand lang tot zijn beschikking wil hebben en zo kan ze voorkomen dat haar broer zijn benen worden gebroken, wat ook nog eens een milde straf is. Hij blijft alleen de regels maar aanpassen.. Wat hij precies van haar wil? Alles!

Het laatste deel van de Benedetti maffia familie gaat over de neef van Dominic. Killian en Dominic komen wel voorbij in dit verhaal al heeft Killian een iets groter aandeel dan Dominic die alleen even gebeld wordt. Als Emilia na een dag werken thuis komt heeft ze ongewenst bezoek. Giovanni Santa Maria zit in haar stoel op haar te wachten. Hij wil informatie over haar broer, die zij niet heeft. Ze heeft hem al jaren niet gezien en heeft ook niet de behoefte om hem te zien. Hij heeft haar iets verschrikkelijks aangedaan waar je in de loop van het boek naar toe leest. Giovanni wil haar breken, maar is ze niet al gebroken? Hij is dominant, bazig en zij luistert niet, is dwars en te nieuwsgierig. Ze haat hem! Of toch niet?

Leuke serie om te lezen. Deze serie heb ik in het Engels gelezen en is via de kobo app ‘gratis‘ te lezen.

The Amado Brothers door Natasha Knight
Een trilogie van de drie Armado broers met een zeer donker tintje. Hoewel de eerste twee delen enigszins opvolgend zijn. Is het derde deel eigenlijk een ander verhaal, een heel andere setting waarbij de derde en jongste broer een heel ander leven heeft. Alle drie hebben ze een eigen leven natuurlijk, maar de eerste twee komen elkaar in het eerste boek nog wel eens tegen. Te lezen in het Engels.

1 Dishonorable van Natasha Knight
Een half jaar voor haar achtiende verjaardag komt Raphael Amado haar, Sofia, opeisen. Zodra ze achtien word is ze van hem en neemt hi haar mee. Hij heeft een oude schuld in te lassen en haar opa geeft haar zonder gevecht op. Ze moet met hem trouwen en dan begint haar nieuwe leven. Hoewel Sofia een hekel aan Raphael zou moeten hebben, groeien ze toch naar elkaar toe. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk komt er nog een derde partij tussen die het nog spannender maakt. Een donker en spannend verhaal.
– Hier te vinden: Dishonorable

2 Corruptible van Natasha Knight
Holy Smokes, de broer van Amado komt weer ten tonele, net als de zus van Sofia. Alleen is Damon op weg om een priester te worden, de aantrekkingskracht tussen Lina en hem is niet aan te ontkomen. Ze heeft geheimen in de afgelopen jaren weten op te stapelen en die zijn niet mis. Ze is in aanraking gekomen met hele foute mensen en Damon wil haar helpen. Het is een donker verhaal en de aantrekkingskracht tussen die twee is verboden onder het oog van God. Kan hij de verleiding weerstaan? Kan hij haar redden en de ridder op het witte paard zijn? Kan zij zijn hulp accepteren?
– Hier te vinden: Corruptible

2.5 Betrayed (prequal Unhinged) van Natasha Knight
Voorafgaand aan het verhaal van Unhinged is het handig om dit korte verhaal te lezen. Zo heb je iets meer achtergrond informatie over wat er zou gaan komen. In dit verhaal maak je kennis met Eve en Zach (Amado broer) zij hoopt haar broer te kunnen helpen door een deal te sluiten. Helaas gaat dit helemaal mis en weet ze niet beter dan dat zij de enige is die de fatale avond heeft overleefd..
– Hier te vinden:

3 Unhinged van Natasha Knight
Hij zou dood moeten zijn, net als zij. Maar als Zach er achter komt dat Eve nog leeft gaat hij naar haar op zoek. Als ze denkt dat ze langzaam gek aan het worden is, dan komt dat door Zach die in haar huis rondloopt als ze weg is. Hoewel, als ze ligt te slapen is hij er ook om haar te bekijken. Uiteindelijk blijkt het een groot ziek spel te zijn waar ze in terecht komen en moeten ze uiteindelijk de confrontatie aangaan en hopen op een goede afloop. Het is af en toe wel heftig en onvoorspelbaar, dat er een goede afloop is, voor de meeste mensen is fijn om te weten. Hoewel Eve en Zach elkaar zouden moeten haten, blijken ze ook naar elkaar toe te trekken.
– Hier te vinden: Unhinged

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

74 − 72 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.