Persoonlijk

My Heritage DNA Kit – Hier liggen mijn roots

Tadaaa, hier is de uitslag van mijn DNA test! Een tijdje geleden heb ik een test gedaan via My Heritage en daar heb ik de uitslag ook van mogen ontvangen. Deze test heb ik gedaan omdat ik nieuwsgierig ben waar mijn roots liggen, maar waren die nu eigenlijk zo verrassend?


Zoals de foto al aangeeft ben ik voor het grootste deel, 50,1%, Scandinavisch! Ik was vroeger dus een Viking, dat kan bijna niet anders. Dan ben ik voor 32,4% Engels en dan nog een stukje van 17,5% Noord- en West- Europees. Dat laatste is wel een grote mengelmoes, omdat dit stukje uit diverse landen bestaat.


Volgens het tweede plaatje zou ik dus overal wel wat van kunnen hebben. Maar het meeste is dus Scandinavisch.. Via de laatste tabel krijg je nogmaals je roots te zien. Ook kan je zien welke er nog meer zijn. Ik ben dus niet Fins, Iers, Schots of Welsch terwijl deze wel in het kopje Noord- en West- Europa vallen.

Ben ik hier blij mee? Nou ja, het is leuk om te weten! Het voegt eigenlijk weinig toe, het zou misschien verrassender zijn als ik ineens een stukje Italiaans zou zijn. Alsof ik me nu ineens als een Viking ga gedragen of Engels, hihi.

Wat wel een mogelijkheid is dat je in contact kan komen met mensen die de test ook hebben gedaan en staan geregistreerd in de database. Ik krijg met regelmaat mailtjes binnen met mensen die mijn 3e graads neven of nichten zijn. Ze wonen over de hele wereld, kan handig zijn om contact te zoeken en een vakantieplekje te ritselen, alleen denk ik niet dat ze daar op zitten te wachten. Ik niet in elk geval!

Heb jij wel eens een DNA test gedaan via MyHeritage? Had jij verwacht waar je roots zouden liggen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + = 4

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.