Kijk & Luister

Imposters – Dark Comedy – Serie om te bingewatchen

Een tijd geleden heb ik de serie Imposters gezien op Videoland en ik vond hem heel erg leuk! Het gaat over Maddie, een vrouwelijke en verleidelijke oplichtster, die een nieuwe persoonlijkheid aanneemt en hierbij mannen en vrouwen verliefd op haar laat worden. Ze trouwt dan met de persoon in kwestie om er vervolgens met al het geld vandoor gaat.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61pAmCR%2B65L._AC_SL1060_.jpg
Je zou denken dat je dan de politie in kan schakelen, maar nee! Maddie heeft samen met haar mede-oplichters genoeg aan belastende informatie verzameld waardoor je dat wel uit je hoofd laat. Er is dus niets aan te doen en je blijft niet alleen achter met een gebroken hart, ook met een lege bankrekening en zo nog meer ellende. Maddie is uiteindelijk spoorloos verdwenen..

Maddie gebruikt accenten, pruiken, kledingstijlen en wat nog meer om haar slachtoffers om haar vingertje te winden. Maar wie is ze nu echt? Ze weet van elk persoon die ze kaal gaat plukken wat hij wel en niet leuk vindt en gebruikt dit natuurlijk om hem of haar te verleiden. Dit allemaal in opdracht van ‘The Doctor’.

De serie start met Ezra, hij is het laatste slachtoffer van Maddie en is niet van plan het erbij te laten zitten. Niet veel later komt Richard bij hem langs en ook bij blijkt een slachtoffer van Maddie te zijn. Ze besluiten om samen achter haar aan te gaan. Met als doel om het af te kunnen sluiten? Of om de relatie weer op te pakken zoals hij is geƫindigd? Omdat ze beide geen geld hebben, moeten ze zelf ook wat stunts uithalen om geld te krijgen zoals zakkenrollen. Met de afspraak om dit alleen te doen bij mensen die dit verdienen.

Zo komen ze uiteindelijk ook met Jules in contact. Ook zij is een slachtoffer in de hele zwendel en was ‘ook’ getrouwd met Maddie, of Ava, of hoe ze zich ook noemde. Uiteindelijk bundelen ze hun krachten en gaan samen op jacht naar Maddie en de leden van haar team Max en Sally. Het team dat ook de nodige hobbels voor de kiezen krijgt, begint barsten te vertonen. Maddie doet een poging om uit het criminele circuit te stappen, maar daar steekt ‘The Doctor’ weer een stokje voor. Uiteindelijk weet het drietal Ezra, Richard en Jules de dieven te confronteren. Ze willen hun geld terug en belanden zelf in het criminele circuit om hun geld terug te kunnen verdienen. Met de FBI die ook nog eens om de hoek komt loeren kan het niet anders dan misgaan toch?

De nodige hilarische momenten komen voor in de serie, net als wat emotionele situaties en liefde. Liefde die wel of niet echt is.. Plots die een andere wending krijgen dan je zou verwachten. Het is allemaal aanwezig. Ik vond de serie echt heel erg leuk, verrassend eigenlijk omdat het altijd afwachten is of een nieuwe serie je te pakken weet te krijgen of niet. Helaas zijn er maar 20 afleveringen, verdeeld over twee seizoenen. Terwijl de kritieken positief gestemd waren is er niets bekend over een mogelijk nieuw seizoen, jammer. De serie Imposters is niet meer op Videoland te bewonderen.

Imposters @ IMDB
Imposters @ Wikipedia

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − = 8

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.