DIY,  Foods,  Kids

Traktatie: Lolly van Spek (met buigbaar potlood)

Inmiddels mag ik twee keer in het jaar een traktatie bedenken voor mijn kinderen. Deze keer was het de beurt aan Lieke. Ik wil het vooral mezelf niet te ingewikkeld maken en heb het voor mijn doen aardig simpel gehouden. Deze keer heeft Lieke mogen trakteren op spek lolly’s!

Het fijne is dat deze traktatie de dag voor het trakteren gemaakt kan worden. Vanwege de corona maatregelen moest de traktatie wel verpakt zijn. In overleg met dochterlief na het uitzoeken van enkele traktaties op Pinterest kwamen we tot het resultaat van de spek lolly’s. Voor de enkele kinderen die dit niet mogen hebben, vanwege bepaalde ingrediĆ«nten, hebben we een bekertje popcorn erbij gedaan. Wat hebben wij voor de traktatie gebruikt?


– Buigbare potloden
– Lange spekken
– Boterhamzakjes (met die witte afsluit dingetjes)

De buigbare potloden heb ik besteld bij Lobbes.nl besteld. Ze zijn niet zoals de houten potloden gemakkelijk te slijpen, het vergt wel wat geduld.

Natuurlijk heel veel grote spekken! Te koop bij elke willekeurige supermarkt.

We hebben de spekken opgerold, tot een soort slakje. Daarna de kant zonder gummetje (van het potlood) erdoorheen gestoken. Wat ons was opgevallen is dat als je de spekken te losjes oprolt ze niet mooi rond worden en blijven zitten op het ‘stokje’. Als je ze te strak oprolt kunnen de spekken gaan scheuren.

Na het oprollen en prikken van de spekken hebben we ze in boterhamzakjes gestopt. Zo strak mogelijk zodat de spek het mooiste opgerold bleef zitten.


Voor de andere traktaties hebben we een bekertje die we nog thuis hadden staan gebruikt en daar popcorn in gedaan. Het buigbare potlood hebben we de potlood als hengsel gebruikt.

De juffen hebben we een doosje met Celebrations gegeven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 − = 39

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.