Leestafel

Verrassende boekenserie Criminals & Captives

Soms kom je een boek tegen die je zo aanspreekt dat je er echt een hangover van kan hebben als hij uit is. Dat had ik met het eerste deel van de Criminals & Captives serie geschreven door Annika Martin en Sky Warren. De serie bestaat uit twee delen en zou je op zich los van elkaar kunnen lezen, maar dat heb ik niet gedaan. Ze zijn voor zover bekend alleen in het Engels beschikbaar.
Of er nog meer boeken in deze serie gaan volgen, ik heb geen idee. Er zijn meerdere personages die een eigen verhaal zouden kunnen krijgen, maar voor mij is het zo ook wel voldoende. Het verhaal heeft in het tweede deel een goed einde gekregen maar de schrijfstijl van de schrijvers spreken gewoon heel erg aan waardoor je meer en meer en meer wilt lezen.

Prisoner
PrisonerAbigail heeft de opdracht gekregen om gevangenen een schrijfcursus te geven in de gevangenis. Tussen de tralies komt ze Grayson tegen, en is er eigenlijk een instant aantrekkingskracht. Hij zorgt ervoor dat hij deel uit kan maken van dit schrijfclubje en het duurt dan ook niet lang voor hij ontsnapt en zij als gijzelaar met hem mee moet. Ze probeert te ontsnappen alleen is hij haar telkens te snel af. Des te langer ze samen zijn, des te groter de aantrekkingskracht wordt. Hoe graag ze nee wil zeggen, haar lichaam zegt het tegenovergestelde. Dat er dan dingen gebeuren die eigenlijk niet door de beugel kunnen, geven dat donkere randje aan het verhaal. Hoewel Grayson de typische Alfa man is, die slecht voor je kan zijn zeker gezien zijn criminele bestaan, laat hij bij Abigail soms een zachte kant zien die zij in hem waardeert. 
Grayson heeft een hoop meegemaakt tijdens zijn jeugd, maar ook Abigail heeft geheimen. Al vallen haar geheimen in het niet bij die van hem. Hij blijft het gevoel hebben dat hij haar wil beschermen, zelfs als ze in de handen dreigt te vallen van een vijand. Weet ze dan zijn leven te redden? Of zet ze daarmee juist haar eigen leven op het spel?
Een goed verhaal met diepgang, een rollercoaster aan gevoelens, haat en liefde en een aantal zeer donkere randjes.

Het boek is prima als stand-alone te lezen! Een aantal personages komen in beide delen voor, zo maken we kennis met Stone die in het tweede deel van de serie centraal staat. Grayson is de jongste man van het gezelschap, Stone de oudste. De andere heren die in het verhaal voorkomen gaan de schrijvers verder niet op in. 

Hostage
HostageDit verhaal geeft je een kijkje in twee totaal verschillende werelden. Die van de rijke mensen en die van de mensen die weinig tot niets hebben. Op de Sweet Sixteen van Brooke is ze getuige van bruut geweld. Ze wordt meegenomen door Stone en is dan getuige van een moord. Hoewel hij er zijn hand niet voor omdraait om iemand om te leggen, kan hij het bij haar niet. Hij zegt wat ze tegen de politie moet zeggen, ook omdat ze niet wil dat de mensen van wie ze houdt iets overkomt. Tot hij een tijdje later weer in haar auto stapt, zegt dat ze moet gaan rijden. Hij blijft haar telkens opzoeken en is door haar gefascineerd. Zij voelt zich tot hem aangetrokken, stockholmsyndroom? Of komt het omdat hij echt aanvoelt in de vreselijk neppe wereld waar ze zich bevind?
Dat hij bij haar in de auto verschijnt wanneer hij maar wil kan ze aan, maar dat hij op een gegeven moment hiermee stopt, dat is wat ze pas echt vervelend vindt. Dat terwijl hij een crimineel is met een missie maar haar toch niet kan vergeten. Hij voelt zich tot haar aangetrokken. Tot ze een geheim voor hem blijkt te hebben, kan ze zich uit deze situatie redden? Of staat er meer op het spel dan alleen haar leven en die van iemand waar ze van houdt? Zouden Brooke en Stone een toekomst kunnen hebben? Het verhaal speelt zich af over een tijdsspant van meerdere jaren, maar dat er intieme momenten zijn waarbij ze minderjarig is, komt wel voor.

Beide verhalen zijn verslavend en zijn lastig om weg te leggen. Ook dit is een stand alone die zich in dezelfde wereld afspeelt. Al denk ik persoonlijk dat je wel Prisoner eerst moet lezen, omdat je anders in het tweede deel iets leest wat je misschien nog niet had willen weten. De verhalen zijn heet, donker, emotioneel, spannend en alles hier tussenin, er zijn geen hele gruwelijke smerige momenten, maar sommige stukjes kunnen best aangrijpend zijn.

Ze zijn beide in Kobo Plus te lezen en je kan ze vinden via o.a. de website van Bol, zie de linkjes hieronder:
* Prisoner
* Hostage

Heb jij deze al gelezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.