Vakantie,  Weekendje weg

Zomervakantie – Op naar Tuinesië, Balkonia of ‘t Ailand?

Wauw, wat is het jaar voorbij gevlogen. Daar waar we het jaar (2021) van start zijn gegaan met thuisblijven vanwege corona, is het eerste half jaar voorbij. Of een jaar? Een schooljaar in elk geval wel. Want als je ouder bent van kinderen leef je van zomervakantie naar zomervakantie. Of gewoon van januari tot december? In elk geval is er nu zomervakantie, een periode afgesloten en nu op vakantie? Hoewel…

Onze kinderen gaan een jaartje verder naar de zomervakantie. Dochterlief gaat al naar groep 6, hallo?! Dat is nog drie schooljaren en dan door naar de middelbare. Zoonlief gaat naar groep 3 en gaat nu echt leren lezen en schrijven. Vanwege het afgelopen schooljaar en het vele thuisblijven en thuisscholing krijgen (living hell) gaan ze gelukkig een jaartje verder. Dat thuisschool, wat een vervelend gedoe allemaal, niet alleen de kinderen waren blij dat ze weer naar school mochten, ik deed ook wel een klein vreugdedansje.

Dan is het nu tijd voor vakantie, toch? Alleen is er her en der een code geel, oranje of rood vanwege Corona en willen ze ons Nederlanders niet allemaal hebben. Als je niet voldoende bent gevaccineerd willen ze ons ook niet hebben. Ik denk dat de meeste mensen ook wel iets in de buurt hebben geboekt, en met in de buurt bedoel ik Nederland. Nederland heeft ook veel mooie plekjes. Dat hebben we zelf al eerder meegemaakt tijdens eerdere vakanties. Zeeland vond zoonlief erg leuk en wil daar nog wel een keertje heen. Voor de mensen die vaak naar het buitenland afreizen is het ook weer een tegenvallen dat ze niet mogen vliegen. Want na al die tijd met thuiswerken, kinderen thuisschool geven, nergens naartoe kunnen behalve de supermarkt, geen bezoekjes aan familie (of met één persoon tegelijk), zijn we toch ook zeker toe aan vrij zijn, vakantie, plezier maken enzovoorts.

Misschien blijf jij wel thuis? Ga je genieten van je pittoreske balkon (Balkonia), of je tuin (Tuinesië). Of zoals ze in Groningen weleens zeggen, wie goan noar Tailand, dus geen Thailand maar het eiland. Nederland heeft vijf eilanden TVTAS (ezelsbruggetje van de basisschool) Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Op Vlieland en Ameland ben ik nog nooit geweest, maar staan zeker nog op de agenda om eens te gaan eilandhoppen. Wat de vakantie ons gaat brengen, dat laat ik nog even in het midden. Het Noorden van Nederland heeft er al een week opzitten, wij (Midden) hebben nog zes weken voor ons en het Zuiden van het land moet nog een weekje wachten voor ze ook meedoen aan de zomervakantie. Hoewel de mensen in Limburg op dit moment wel hele andere dingen aan hun hoofd hebben.

Daar is zoveel regen gevallen dat de hele boel is overstroomt, rivieren die buiten hun oevers zijn getreden en mensen geëvacueerd zijn. Het is een heus drama en verschrikkelijk als je de beelden die je normaal alleen op het nieuws ziet in andere landen. En dan zijn wij bezig met waar we naar toe moeten gaan op vakantie, balen dat we misschien niet naar het buitenland mogen, maar zij.. Zij hebben hele andere prioriteiten!

Waar ga jij naar toe op vakantie? Gaat jouw vakantie nog door?

P.S. deel natuurlijk niet wanneer je op vakantie gaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 4

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.