Leestafel,  Schrijfsels

Mijn deelname aan de Kobo Schrijfwedstrijd 2021

Ergens in de zomer kwam ik de schrijfwedstrijd van Kobo tegen op de website van Hebban. Aangezien ik toch zo lekker op dreef was met schrijven besloot ik ook aan deze mee te doen. De deadline was op 1 december en ergens in februari zal de uitslag moeten verschijnen. Dus dat gaan weer spannende tijden worden!

 

 

Op de website van Hebban kan je allemaal boeken vinden die zijn uitgekomen, je kan een eigen verzameling starten en aangeven welke boeken je al hebt gelezen of nog wilt lezen. Ook kan je een soort lezers challenge starten en aangeven hoeveel boeken je in een jaar wilt lezen. Hier kwam ik dus ook de uitdaging tegen voor een Kobo Schrijverswedstrijd, met een thema. Het thema ‘Een (on)gewone relatie’ bracht mij tot een verhaal dat ik inmiddels al heb ingeleverd. Ik ben zo’n drie maanden bezig geweest om mijn verhaal te schrijven en nu is het klaar.

 

Het verhaal moest een fictie verhaal zijn (voor volwassenen) en tussen de 30.000 en 40.000 (lengte van een novelle). Er werd gezocht naar spannende, romantische, originele en creatieve verhalen en hopelijk voldoe ik aan alle eisen die er zijn gesteld. Volgens mijn proeflezeres is het zeker een (on)gewone relatie waar ik over heb geschreven. In eerste instantie zal er een lezersjury zijn die feedback al geven over de verhalen. Hieruit zal een shortlist van vijf verhalen worden samengesteld. Deze worden dan gelezen door een vakkundige eindjury die een winnaar zal aanwijzen. Er zijn in totaal 85 verhalen ingeleverd. Het plan is dat er in februari een winnaar zal worden aangewezen. De winnaar zal zijn of haar verhaal op Kobo gepubliceerd krijgen en wint ook een Kobo Elipsa eReader.

Zodra er een uitslag of iets dergelijks bekend is, zal ik dat natuurlijk delen. Wie weet zal mijn verhaal dan worden gepubliceerd, ik hoop het wel want hij is echt leuk! Mag je dat van je eigen verhalen zeggen? Ik heb er in elk geval veel plezier aan beleefd om hem te schrijven. Ik kan er nog niets over vertellen, wie weet krijg je hem ooit te lezen.

En nu? Op naar een volgende wedstrijd? Inspiratie heb ik genoeg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

85 − 80 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.