Kijk & Luister

National Christmas Movie Marathon Day

Het is vandaag donderdag 23 december en is het tijd voor de kerstfilm marathon! Dat betekend dus, de hele dag kerstfilms kijken. In de afgelopen weken zijn er al zoveel kerstfilms op de televisie geweest waarvan ik er al een hele hoop heb opgenomen. Ik kom deze dag dus zeker wel door.

Wat vindt jij eigenlijk een typische kerstfilm? Wat zijn de elementen die voor jou een film tot een heuse kerstfilm maken? Het voelt alsof het een recept is, want wat is er nodig? Ik denk dan al gauw aan sneeuw, kerstbomen, veel versieringen, een schattig klein dorpje en een liefdesverhaal dat centraal ligt. Veel gaat mis en uiteindelijk komt alles weer goed.

Maar, er zijn ook films die hier totaal niets van toegevoegd hebben. Denk aan the Grinch of Home Alone. Deze laatste vind ik echt een kerstfilm die je gezien moet hebben! Zoals ik al aan heb gegeven zijn er verschillende kerstfilms op de tv geweest. De streamingdiensten die we tegenwoordig hebben zijn ook voorzien van een uitgebreid aanbod. Zo deel ik een aantal filmtips met jullie.

Netflix
Er staan verschillende films op Netflix waaronder; The Holiday, Love Actually en How the Grinch Stole Christmas. Naast een aantal Amerikaanse titels staan er ook verschillende Europese kerstfilms tussen. Ook tekenfilms hebben een eigen kerstversie die ook zeker leuk zijn om te zien met de kinderen samen.

Disney+
Tekenfilms is het eerste waar ik aan denk bij Disney Plus, er is alleen een veel groter aanbod dan alleen tekenfilms. Zoals ik al had aangegeven is Home Alone wat mij betreft de leukste kerstfilm ooit. Nu is Belle & het Beest een mooie film, wist je dat ze ook een kerstfilm hebben gemaakt? Belle & het Beest: Een betoverend kerstfeest ik hou ervan! Wie kan er ook niet missen tijdens kerst? Het verhaal van Olaf je weet wel die leuke sneeuwpop gemaakt door Elsa in de film Frozen. Toen ik nog veel kleiner en jonger was, keek ik ook regelmatig naar Mickey Mouse en zijn kerstfilms. Deze blijven ook altijd leuk om te zien.

Videoland
Op Videoland staan onder andere de films die ik eerder al heb genoemd. Die ik heb opgenomen, wat ik dan via Ziggo kan doen, staan deels ook op Videoland te bewonderen. Veel of diverse kerstfilms spelen zich af in het dorpje Evergeen, zoals Christmas in Evergreen. Met een enkele Nederlandse titel kan je je lol niet op met de waslijst aan films, waaronder de serie Kerst met de Kuijpers.

Veel kijkplezier vandaag. Wat is jouw ultieme must see kerstfilm?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

45 − 38 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.