Games & Tech,  Leestafel

Boek uit? Zet hem in de app: Bookmory

Voorheen hield ik via mijn e-reader bij wat ik had gelezen en maakte hier een overzicht van, voor hier op mijn stukje internet. Maar ik raakte de tel kwijt, verslond boeken en wist niet meer wanneer ik welke had gelezen. Dit moest anders en dat wil ik doen met de Bookmory app en dat werkt tot nu toe super!

De Bookmory app is gratis, al is er wel een optie om hem te upgraden. Voor mij persoonlijk werkt de basis prima. Je kan bijhouden welke boeken je aan het lezen bent, of op je ‘te lezen lijst’ hebt staan. Of wil je weten hoe lang je exact doet over het lezen van een boek? Zet dan de timer, vergeet hem niet uit te zetten als je stopt.

Feestje hoor
Ik vul in de database in welk boek ik aan het lezen ben, ze zijn er bijna allemaal in opgenomen en anders kan je hem zelf toevoegen. Als ik de cover heb geselecteerd opent er een nieuw ‘blad’ waarin je aan kan geven of het een e-book is of misschien een papieren boek. Daarbij vul ik in wanneer ik begin met lezen en als ik het boek dan als uitgelezen bestempel, viert de app dat met virtuele confetti en vieren we samen een kort feestje. Benieuwd hoeveel boeken je hebt gelezen? Ook dat is in de statistieken terug te vinden, misschien confronterend om te zien hoeveel je leest of zie je mogelijkheden om je lijst nog aan te vullen?

Samen delen
Je kan de boeken ook een beoordeling geven tot en met vijf sterren. Je kan deze zichtbaar laten zijn in je maandoverzicht, maar ook uitlaten. Inmiddels ga ik de vierde maand in met de app en is het leuk om terug te zien wat ik wanneer heb gelezen. Via Instagram en Facebook delen veel lezers de lijstjes met wat ze de afgelopen maand hebben gelezen, ik kan dat dus op deze manier ook een stuk makkelijker doen en tag (via Instagram) de auteurs ook nog even. Volg je mijn Instagram ladypatriess eigenlijk al? Maar omdat het kan, deel ik mijn lijstjes ook gewoon via mijn stukje internet.

De Bookmory app is te downloaden voor de Apple en Android gebruikers!
> Play Google Store
> Apple Store

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

90 − = 89

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.