Leestafel,  Schrijfsels

Nieuw verhaal: ‘Aan de stok’ in April Books bundel

Deze maand verschijnt er een nieuw (kort) verhaal, geschreven door mij, in de ‘Ver van je bed’ bundel met nog negen andere auteurs. De titel is Aan de stok! Ik deel vandaag de flaptekst en welke andere auteurs in de bundel staan.


In eerste instantie had ik geen inspiratie voor een verhaal, tot mijn schoonnichtje (ja, dat is een woord!) vertelde dat haar lief op pad was, een kamp zo te zeggen. Daar groeide mijn inspiratie, toen ik met mijn lieve proeflezer Marleen sprak was het verhaal helemaal geboren.

Inmiddels is het verhaal af en heb ik onlangs nog een plaatje (zie hierboven) gedeeld op mijn Instagram met een stukje uit het verhaal.

En dan nu de andere auteurs (waarbij ik weer onwijs vereerd ben om met deze personen in een album te mogen staan). In totaal zijn er 10 verhalen geschreven voor de ‘Ver van je bed’ bundel:

Patricia van Dam – Aan de stok:
Wanneer Lotte met haar schoolklas aankomt in Duitsland, ontdekt ze dat ze in plaats van in een gewoon bed, op een veld in tenten moeten slapen. En dat is nog maar het begin, want met elke kampeerdag wordt het vreselijker. Behalve… dat de eigenaar van de locatie, Zach, vreselijk aantrekkelijk
is. Én een vreselijke zak.

Lisanne Stam – Blonde bezienswaardigheden
Denzel valt niet op blond. Maar met zijn standaard type heeft hij weinig geluk gehad in de liefde, dus besluit hij impulsief naar Zweden te gaan om zijn gebroken hart eruit te bonken. Als wingman neemt hij zijn  broertje mee, en dat zou weleens de grootste fout kunnen zijn die hij voor deze missie kon maken. Of is het stiekem een zegen?

Kristie Raaijmakers – Van ver gekomen
Mona was als puber waanzinnig verliefd op Lucas. Maar hij zag haar niet staan, net zoals iedereen destijds trouwens – ze was dat sneue geval met die rare ouders en het mikpunt van pesterijen. Als ze hem jaren later weer tegen het lijf loopt in Sevilla, probeert ze net te doen alsof ze hem niet kent. Dat laat Lucas echter niet gebeuren.

Ryanne Veldkamp – Een boom te ver
Mare wordt door haar baas naar Noorwegen gestuurd om een onwillige landeigenaar te overtuigen zijn erfgrens een paar meter op te schuiven, zodat zij een vakantiepark kunnen bouwen op die plek. Als ze voor zijn deur staat, zakt de moed haar meteen in de schoenen. Deze Ivar wil écht niet over verkoop praten. Wat alleen zo vreemd is, is dat hij er wel voor openstaat om over andere dingen te praten…

Kyra Mind – Van ruilen komt huilen
Lena krijgt de schrik van haar leven als ze op Bali ontdekt dat haar vriend een affaire heeft met haar beste vriendin, Carly. Alsof dat nog niet genoeg is, komt er een extra shock bovenop wanneer ze samen met Carly’s bedrogen vriend een taxi neemt naar het vliegveld om hier zo snel mogelijk weg te komen.

Nicole Schelling – Aloha, baby!
Wanneer Phoebe zich door haar beste vriendin laat overhalen om naar een bruiloft op Hawaï te gaan, is het de bedoeling om even alles te vergeten. Met name haar ex Sam, die haar op klassieke wijze heeft verlaten voor een collega. Op Hawaï blijkt dat wat Sam kan, Phoebe ook kan. Want zodra ze Jax ontmoet, is ze haar ex héél snel vergeten. Maar wat ze niet vergeet, zijn haar principes.

Renée Olsthoorn – Bloemen in je haar
Annabelle heeft een goede band met haar oma. Als die haar op een dag vertelt over de sixties in de VS en de leuke man die haar een lift gaf naar flowerpowerhoofdstad San Francisco, besluit Annabelle eens te kijken of ze de man in kwestie kan vinden. Via Facebook komt ze in contact met zijn kleinzoon en zo regelt ze de trip of a lifetime voor haar oma… én voor haarzelf.

Anne May – Bestemming in de diepte
Het is jaren geleden dat Max in Murrooghtoohy is geweest, in Ierland. Hier ligt een stuk van haar verleden waar ze niet goed raad mee weet. Wanneer ze er terugkeert om een bouwproject van de grond te krijgen, staat ze al snel oog in oog met een van de hoofdrolspelers in dat verleden: Aaron. De man die haar destijds zonder het te weten zowel heeft gered als heeft gekwetst. Ze zal er alles aan doen om dat niet
opnieuw te laten gebeuren.

Yentl Spijk – Dushi Curaçao
Schrijfster Anne gaat in haar eentje naar Curaçao om haar nieuwe boek in recordtijd af te maken. Geen excuses, geen zorgen – anders dan haar deadline – en zeker geen afleiding. Eh, ja hoor… Want zodra ze Vic ontmoet, voelt het alsof er heel wat belangrijker zaken zijn dan haar nieuwe roman.

Melissa Blad – Een zee van tijd
In hun studententijd waren Lia en Chris beste vrienden, maar sindsdien zijn ze elkaar lang uit het oog verloren. Totdat ze op het vliegveld van Rhodos elkaar ineens weer zien. Chris doet alsof er nooit iets veranderd is, terwijl er voor Lia talloze redenen zijn om hem te haten – al is er inmiddels veel
tijd overheen gegaan. Zal het Chris lukken om de geschiedenis te herschrijven?

Op 28 juni zal de bundel gelanceerd worden in Scheveningen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 46 = 55

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.