Tuin &zo

Sporthal Lewenborg uitgebrand

Gisterenavond loeide het in de wijk van sirens. Het bleek dat de sporthal aan Kajuit in de brand te stond. Er zijn ook bewoners van de Mercatorflat ontruimd. Deze zijn naar zorgcentrum De Ebbingepoort gebracht. Zelf ben ik ook even wezen kijken. Ik stond aan de kant van de Lewenborg bar, daar was niet zoveel te zien. Aan de kant van de bibliotheek was het veel erger. Veel was afgezet.

Op de website van RTVNoord Staat het volgende te lezen over de brand:
rnGRONINGEN – De sporthal aan de Kajuit in de Groningse wijk Lewenborg is zondagavond door brand verwoest.
rn

rnDe brand ontstond rond 22:00 uur en ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Hierdoor moesten dertig bewoners van het naastgelegen verpleeghuis Mercator worden geëvacueerd. Zij zijn opgevangen in zorgcentrum De Ebbingepoort in de stad
rn
rnBij de evacuatie waren zeker honderd hulpverleners betrokken. Aanvankelijk zouden namelijk alle bewoners van het verpleeghuis in ambulances worden vervoerd. Er werden zelfs ambulances uit Drenthe en Friesland opgeroepen voor deze operatie, maar uiteindelijk konden de meeste bewoners in een bus naar De Ebbingepoort worden gebracht. Eén bewoonster is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, omdat ze ademhalingsproblemen had. De geëvacueerden zijn maandagmorgen teruggekeerd naar Mercator.
rn
rnDe brandweer had het vuur in de sporthal rond middernacht onder controle. De hal is grotendeels verwoest. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Inwoners van Lewenborg zeggen dat jongeren zondagavond met molotovcocktails gooiden in de wijk. Er zouden ook al twee verdachten zijn aangehouden. De politie wil deze geruchten niet bevestigen. De Technische Recherche is nog bezig met een onderzoek.

rn
rn

rnrn

rn
rnBron: RTVNoord
rnFoto’s: 112Groningen

rn
rnEr zijn verschillende filmpjes over de brand te vinden, deze kun je ook bekijken:rnRTVNoord
rn112Groningen
rnDagblad van het Noorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 − = 31

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.