Games & Tech

Travian Speed server

Eind vorig jaar (2006) ben ik in aanraking gekomen met de MMOG (massive multiplayer online game) Travian. Dit spel speelt zich af via een web browser. Het heeft op het oog wel iets weg van het bord spel Kolonisten van Catan. Als speler neemt men de leiding van een klein dorp op zich met de bedoeling om dit door middel van het produceren van goederen, handelen, het voeren van oorlog en het sluiten van allianties tot een machtig imperium te laten uitgroeien. Travian is de naam van de wereld waarin deze ontwikkelingen zich afspelen. Ik heb al op twee normale Nederlandse servers gespeeld en ik kom nu net van een Engelse speed server, daar gaat het lekker snel! Deze server loopt op zijn eind en vandaag ben ik begonnen op de nieuwe Nederlandse speed server!nnnnrnHet principe
rn
rn

rn

Travian kent drie stammen: Romeinen, Germanen en Galliërs. Iedere stam heeft specifieke sterke en zwakke eigenschappen. Op Travian zijn er vier verschillende grondstoffen: hout, klei, ijzer en graan. Deze grondstoffen zijn nodig voor het upgraden van gebouwen en velden en voor het trainen en upgraden van troepen. Het spel is van origine Duits, maar is inmiddels in vele andere talen beschikbaar, waaronder het Nederlands. In april 2006 kende de Nederlandse variant drie servers. In mei 2006 werd er een 4de server geopend, een zogenaamde ‘speed’ server. Hierbij krijgt de speler de kans om zes weken Travian te spelen met een 5x grotere snelheid dan bij een normale server. Dit houdt in: sneller meer grondstoffen, kortere wachttijden voor gebouwen en meer troepen.

rn
rnKosten?
rn
rnHet spel is gratis, hoewel er ook een betaalde Plus variant is, waarbij de speler meer mogelijkheden krijgt. In het begin krijgt elke speler een gratis Plus coupon (voor 10 dagen) om deze mogelijkheden uit te proberen. Daarna kunnen coupons worden gekocht, die vervolgens ook aan andere spelers kunnen worden gegeven. Bij de nieuwe update is er een nieuwe variant op “Plus” bedacht, namelijk goud. Het spelen met goud levert verschillende voordelen op. Zo kun je 10% extra offensie/defensie bonus kopen, of kun je ervoor zorgen dat je 3 dagen 25% meer van een bepaalde grondstof produceert. In het begin van het spel krijg je 35 goud gratis.rnrnrnVandaag is de nieuwe Nederlandse speedserver opnieuw gestart. Ook zin om het eens te proberen?? Klik dan even hier >> Travian Speed server <Wikipedia.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

98 − 97 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.