Games & Tech

Preview: Wii Fit Plus (opvolger Wii Fit) @ Female-Gamers

rnBij het aanschaffen van je Wii Balanceboard krijg je de game Wii Fit. Nu is de opvolger van deze fitness game op weg naar de winkels onder de naam Wii Fit Plus. Is de Wii Fit uitgebreider geworden? Zijn er nieuwe oefeningen? Wat valt er allemaal onder de ‘plus’ factor?nnnnIn de game Wii Fit kun je als je een Balanceboard gebruikt een aantal oefeningen volgen om aan je conditie te werken. De oefeningen die je kunt volgen zijn onder andere, Yoga, Balansspelletjes, Spieroefeningen en Aerobics. Wii Fit Plus maakt ook gebruik van een Balanceboard, alleen koop je de game nu los in de winkel. De game bevat eigenlijk dezelfde basis als de gewone Wii Fit, maar heeft nu wat extra’s, vandaar het ‘Plus’ effect.rnrnrn

rnrnrnWat kun je in Wii Fit Plus verwachten?rnrnNaast de eerder genoemde Wii Fit activiteiten verschijnen er 6 nieuwe yoga activiteiten en krachtraining oefeningen. Maar ook zijn er nog eens 15 oefeningen om aan je balans te werken toegevoegd. Je kunt instellen om langer te trainen of je focussen op een bepaald lichaamsdeel een flinke trainsessie te geven. Ga je liever voor een aangepaste workout? Ben je liever van een vaste training per dag? Dat is mogelijk kies dan een sessie van 20-, 30-, of 40 minuten. In de Wii Fit Plus versie kun je zien hoeveel calorieën je hebt verbrand. Maar dit is wel een schatting. rnrn

rnrnrnWat voor nieuwe Balansgames kun je verwachten?rnrnEen aantal nieuwe balansgames die je op de Wii Fit Plus kunt gaan verwachten zijn; Bird’s Eye Bull’s Eye is nieuw. Je speelt de rol van een kip, wappert wat met je armen op en neer en leunt van links naar rechts op je Balanceboard om van eiland tot eiland te vliegen. Of wat denk je van Segway® Circuit? Je racet over het strand op een Segway-voertuig met twee wielen en onder het rijden, prik je ballonnen leeg. Door op je Balanceboard naar voren of achteren te leunen maak je vaart of rem je af. Om het nog iets ingewikkelder te maken gebruik je ook nog eens je Wii-afstandsbediening om te sturen.rnrn

rnrnIn de nieuwe game Obstacle Course waan je je in een Mario platform. Je neemt het op tegen gigantische zwaaiende ballen, bewegende platformen en rollende obstakels. Om vooruit te bewegen maak je snelle stapbewegingen op je Wii Balance Board. Dat niet alleen, om te springen moet je door je knien buigen, gelukkig is er geen mogelijkheid om naar links of rechts te bewegen, dat maakt het spel nog ingewikkelder. Zie eerst de genoemde obstakels maar te handelen. Island Cycling duurt een volle 6 tot 7 minuten en geeft je de mogelijkheid om langs schilderachtige heuvels van Wuhu Island te fietsen. Jaja, fietsen op je Balance Board! Door het maken van kleine stapjes en het kantelen van je Wii-afstandsbediening ga jij in de richting waar je heen wilt. Als je een heuvel opgaat, ga je traag en moeizaam vooruit, net als tijdens het echte fietsen. Een klein extraatje is nog een miniquiz die je concentratie test. Hoeveel honden heb je gezien? Of welk verborgen personage heb je gezien? rnrn

rnrnIn Rhythm Parada beweeg je op het ritme van een fluitje. Beweeg? Nee, marcheer je in de maat. Terwijl je marcheert vallen er kleine pictogrammen van je Wii-afstandsbediening en Nunchuck in kleine cirkels. Zodra het pictogram de cirkel raakt, moet je een zwiepbeweging maken met de afgebeelde controller. Als je dit goed doet, volgt de rest van de bandleden zich achter je en lopen ze mee in de optocht. rnrn

rnrnEr is nog meer! Tilt City test je oog-handcoördinatie door je uit te dagen om ballen van verschillende kleuren naar de juiste buizen te leiden. Hiervoor moet je verschillende platformen kantelen om dit voor elkaar te krijgen. Rhythm Kung-Fu zegt het al een beetje, ritmische kung-fu, je maakt Kung-Fu bewegingen op het ritme van de muziek. Snowball Fight voelt waarschijnlijk erg koud aan, maar je moet sneeuwballen gooien om de andere Mii’s uit te schakelen. In Perfect 10 stoot je met je heupen van het ene naar het andere stootkussen, soort flipperkast effect. Dit is een rekenkundige uitdaging waarin je in samenwerking met je heupen de juiste getallen moet raken. rnrnrnOok een extraatje, het wegen van je huisdieren. Of in elk geval je hond of kat. Hier kun je ook een eigen Mii karakter voor aanmaken. rnrn

rn rnrnOverige plaatjes van Wii Fit Plusrnrn

rn

rn

rn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 7 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.