Games & Tech,  Persoonlijk

Review: Rabbids go Home (Wii) @ Female-Gamers

De lol van de Rabbids go Home start al voordat je aan de game bent begonnen. Er zit namelijk zo’n witte plaaggeest in je Wiimote, die schreeuwt als je heen en weer schudt. Op je tv-scherm zie je hem door de Wiimote heen stuiteren, dat beloofd nog een hele hoop in de game.nnnn

rnEigenlijk kan ik er niets aan doen, ik vind ze schattig, knotsgek en erg lollig. Ze halen allerlei fratsen uit en ik vind het tof dat ik ze mag helpen om hun weg naar huis te vinden. Want dat staat centraal, ze willen naar huis. Ze hebben hun zinnen op de maan gezet en moeten nu allerlei spullen verzamelen om een hoge toren te maken en er gewoon naartoe te klimmen. rnrn

rnHet winkelwagentje… rnTja, je moet je toch op een manier vervoeren, waarom dan niet in een winkelwagentje die door je mede-rabbids geduwd wordt. Ik vind het nu al hilarisch, je scheurt door de buurten, volgt de weg die aangegeven is via pijlen en pakt onderweg alles op aan spullen om je stapel op te hogen.rnrn

rnSpullen verzamelenrnJe kunt veel grote items oprapen, maar er zijn ook dingen verstopt. Laat de mensen schrikken door een schrikaanval op ze te doen. Ze rennen in eerste instantie voor je weg, maar je kunt ze gewoon opjagen met je winkelwagentje en een “Bwaaaah” aanval op ze doen. Ze verliezen al hun bezittingen, voornamelijk hun kleding die je weer kunt gebruiken voor je stapel op weg naar huis. Aan het einde van je level zie je hoeveel spullen je hebt verzameld en zo dichterbij je doel, de maan komt. rnrn

rnDe muziekkantenrnOndanks dat de Rabbids niet bepaald slim zijn, weten ze toch hoe ze een instrument moeten spelen. Deze muzikanten kom je ook in je levels tegen waar je je gevonden items alvast kunt dumpen. Aan het einde van de level ga je het riool weer in via het toilet. De deuntjes die ze spelen zijn best druk, maar wel leuk. rnrn

rnPimp je RabbidrnIn een schilderoptie kan je je Rabbids pimpen. Geef ze leuke kleurtjes, maak er een koe van bijvoorbeeld, of een discobol met veel kleuren, beplak je hem liever met stickers? Dat kan ook. rnrn

rnDe game is zeer vermakelijk en zeker een aanrader als je de Rabbids gewoon leuk vindt. Het is niet moeilijk te besturen, ziet er mooi gekleurd aan en spreekt mij in elk geval erg aan. Wellicht omdat ik de Rabbids leuk vind, dat ik toch bevooroordeeld ben. Maar als je de Rabbids niets aan vindt, dan is deze game ook niet echt een aanrader. Maar misschien dat je het toch kunt proberen?rnrnrnScorernrn- Gameplay: 9/10rn- Fun: 9/10rn- Levensduur: 8/10rn- Graphics: 8/10rn- Geluid: 8,5/10rn- Originaliteit: 8,5/10rnrnTotale score: 8.5rn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.