Games & Tech,  Persoonlijk

Gearview: Roccat PYRA muis @ Female-Gamers

Onlangs heeft Roccat een nieuwe muis op de markt gebracht, de Roccat PYRA. Deze muis heb ik mogen testen en moet zeggen, wat kan zo’n klein ding toch veel!nnnn

rnDe looksrnDe meeste muizen zijn voorzien van rondingen, de PYRA is opzich bol, maar is afgewerkt met wat hoekige kanten. Deze zijn natuurlijk goed afgewerkt zodat de muis fijn in je hand moet liggen. De muis is verder zwart en heeft in tegenstelling tot vele andere optische muizen een blauw lampje aan de onderkant in plaats van de rode. Aan de bovenkant zit een kleine ruimte waar je de blauwe lamp in kan zien, het geeft mij een beetje het idee dat de muis leeft, alsof hij adem haalt. Dit vind ik persoonlijk wel weer erg mooi, het is weer eens iets anders. De PYRA oogt groots, maar als je jouw hand erop legt, is hij wel kleiner dan je verwacht. Bij de muis is een zakje geleverd waar je hem in kan doen als je bijvoorbeeld naar een LAN party zou gaan.rnrn

rnGebruik & ConfiguratiernAls je de muis aangeschaft hebt kan je hem met een USB kabel zo in je PC of laptop pluggen. Om daarna meteen een potje te gaan gamen is nog even af te raden. De muis heeft namelijk een hele configuratie op CD staan waar je de drivers mee kan installeren en hem naar jouw wens kan instellen. Hier ben je zeker even zoet mee! Je kan zo’n 14 instellingen met de PYRA maken en dat met ‘maar’ vijf knoppen op de PYRA zelf. Je kan verschillende macro’s maken wat zeker de nodige tijd in zal nemen. Je kan ook tot vijf verschillende profielen aanmaken. Maar ook kan je de gevoeligheid van de muis instellen of aangeven dat je links of rechtshandig bent. rnrn

rnGamenrnAls je de muis van top tot teen hebt geconfigureerd kan je hem testen tijdens het gamen. Je kan al je macro’s tot leven brengen en zo fijn je ding doen. Door de mogelijkheid tot het instellen van de verschillende functies ben je lekker snel met alles omdat je met één druk op de knop je actie al uit kan voeren. Handig voor gamers die aan shooters doen of de World of Warcraft fans. In het begin is het even wennen en puzzelen met het tweede niveau aan macro’s en opties die je zelf hebt ingesteld, maar uiteindelijk went dat best snel. rnrn

rnErgonomischrnDat de muis handig is, staat als een paal boven water. Maar of ik hem zelf ergonomisch vind kan ik nog niet echt mee weglopen. Ondanks dat ik de muis al enige tijd heb kunnen proberen, kan ik er maar niet aan wennen dat deze zo klein is en een beetje hoekig is. Zelf geef ik er de voorkeur aan dat mijn hele hand op de muis ligt. Bij de Roccat PYRA valt de helft van mijn hand er aan de achterkant af. Alleen mijn vingers en bijbehorende knokkels liggen erop. De bovenkant van de muis is wel net zo bol als menige muis, waar je weinig last van hebt. De PYRA ziet er aan beide kanten exact hetzelfde uit, wat weer erg geschikt is voor een links en/of rechtshandige gamers. rnrn

rnMeningrnOndanks de mogelijkheden om de PYRA zo te configureren dat je er wellicht lui van zou kunnen worden is het niet mijn soort muis. Voor mij persoonlijk hoort een muis rondere vormen te hebben, ik vind de PYRA net te hoekig voor een muis. Wel is hij zeer geschikt voor laptopgebruikers, de muis neemt weinig ruimte in. Ik ben ook niet een echte ster met het configureren van de muis, wat de nodige tijd in heeft genomen. Uiteindelijk heb ik hem vrij standaard gehouden wat voor mij prima werkt, maar kan me goed voorstellen dat je alles uit de muis wilt halen wat erin zit en dat biedt de PYRA ook. Zeer geschikt voor veeleisende gamers!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.