Games & Tech,  Persoonlijk

Review: Dance on Broadway (Wii) @ Female-Gamers

Dansen op Broadway, wie wil dat nu niet? Nou moet ik toegeven, ik ben a-ritmisch dus ik heb geen toekomstdroom richting het dansen. Wel is mijn nieuwsgierigheid gewekt met de titel, Dance on Broadway, want virtueel, dan kan ik alles zijn wat ik maar zou willen.nnnn

rnWelkom bij mijn virtuele danscarrière. Na het starten van de game op de Nintendo Wii kreeg ik al flink zin aan de eerste dansmoves, hoe de game zou werken enzovoorts. Het is handig om te starten met de tutorial, deze legt uit wat je moet doen en wanneer en geeft je alvast een impressie van de game. rnrn

rnOp naar het menu, je krijgt dan een lijst met musical liederen om uit te kiezen. De moeilijkheidsgraad is aangegeven met sterren. Één ster is makkelijker dan de drie sterren game. Dan maar met een makkelijke beginnen. rnrn

rnDe liedjes waar je allemaal uit kan kiezen zijn:rn- All that Jazzrn- Aquariusrn- Bend and Snaprn- Cabaretrn- DreamGirlsrn- Famern- Good Morning, Baltimorern- I just can’t wait to be Kingrn- Let the Sunshine inrn- Little Shop of Horrors themarn

rn- Luck be a Ladyrn- Lullaby of Broadwayrn- Money, Moneyrn- My favorite Thingsrn- One Night Onlyrn- Roxiern- Supercalifragilisticexpialidociousrn- Thoroughly modern Milliern- Time Warprn- We’re in the Moneyrn- You can’t stop the Beatrnrn

rnIk ben van start gegaan met een Broadway dans van één ster, Fame! Je kan met maximaal vier spelers dansen, zorg wel voor een beetje arm zwaai ruimte. Je kan als je alleen speelt kiezen welke personage je wilt zijn. Per musical heb je natuurlijk verschillende personages, mannelijk en/of vrouwelijk. rnrn

rnIn het scherm zie je wie je bent en heb je een scoreblok bij je hangen om te zien hoe goed je het doet. Maar hoe kan je het goed doen? Door de bewegingen die in beeld langs komen op tijd uitvoeren. Dat is kort gezegd waar de game op neer komt en hoe goed jij de bewegingen uit kan voeren. Je speelt alleen, met anderen of tegen anderen, genoeg opties in elk geval.rnrn

rnHet lijkt moeilijker dan het lijkt. Wellicht komt het door mijn a-ritmische gedrag, maar verder heb ik het aardig weten te doen. De muziek kan je ook meezingen, de tekst staat in beeld. Dus sta je niet alleen te focussen op je dans, maar ook de muziek en het lied meezingen. Ondanks dat vond ik de game wel erg pittig. Je ziet de bewegingen wel voorbij komen, maar het is lastig om ze te timen. Je kijkt wel naar de karakters, deze staan met hun gezicht naar jou toe, wat het ook nog iets ingewikkelder maakt, tijdens de al pittige dansmoves.rnrn

rnDe muziek is leuk om aan te horen, maar niet alles komt mij bekend voor, mede doordat ik wel eens naar een musical ben geweest, maar deze in het Nederlands zijn gesproken en gezongen. Het beeld ziet er mooi uit voor de game. Kan je zelf ook bewonderen op de plaatjes, maar het ziet er mooi fris gekleurd uit.rnrnScore:rnrnx Gameplay: 5/10rnx Fun: 8/10rnx Levensduur: 6/10rnx Graphics: 7/10rnx Geluid: 8/10rnx Originaliteit: 7/10rnrnx Eindscore: 6,8
rn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 3

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.