Games & Tech,  Persoonlijk

Gearview: Sweex Bunch of Fruit toetsenbord @ Female-Gamers

Onlangs heeft Sweex de Bunch of Fruit collectie uitgebreid met een aantal gekleurde toetsenborden. Sweex heeft ons een exemplaar gestuurd om grondig te testen en die bevindingen kan je nu lezen.nnnn

rnDe Looksrnhet eerste wat opvalt is dat het toetsenbord er erg compact uit ziet. Hij is smaller dan mijn voorganger de ‘gewone’ Logitech en vrij plat. Hij is fijntjes, net als een vrouw is. In mijn geval heb ik een roze toetsenbord van Sweex gekregen. Dus de kleur is helemaal top in dit geval. Het voordeel van de Bunch of Fruit collectie is dat er voor iedereen wel een kleur tussen zit. Daar waar je de lampjes ziet van je capslock, scroll lock en numlock is een fel blauw lampje die nu aangeeft of je deze toetsen gebruikt of niet. Het toetsenbord is afgewerkt aan de zijkanten met grijs/zilver en de knoppen bovenaan het toetsenbord ook. Deze knoppen zijn voor het gebruik van onder andere je volume, naar home gaan en het aanzetten van een filmpje of muziek. Verder is er een USB aansluiting nodig en heb je 1,5 meter kabel hiervoor.rnrn

rnGebruikrnOmdat het toetsenbord smaller is dan ik gewend ben, is het een beetje zoeken naar de home, end en pijltjes toetsen. Deze zitten aan mijn letters geplakt. Het is een kwestie van wennen, maar na een week ben ik er nog niet helemaal aan gewend. Ik vind de toetsen wel erg fijn aanvoelen. Het zijn geen dikke knoppen, ze zijn erg plat. Je kan het vergelijken met een MAC toetsenbord en ook wel met de toetsen van je laptop. rnrn

rnGamenrnHet is prima gamen met dit toetsenbord. Het is nog wel steeds wennen dat de knoppen ietsjes anders zitten dan ik ben gewend. Maar verder werkt het prima. het ligt ook aan de game die je speelt en welke toetsen je gebruikt. Het is natuurlijk ook weer zo dat je ook toetsenborden hebt die helemaal geschikt zijn voor gamen en je macro’s kunt maken om sneller te zijn. Dat is bij dit toetsenbord niet zo. Als je erg gewend bent en wellicht afhankelijk van het gebruik van macro’s, dan zou dit toetsenbord niet geschikt zijn.rnrn

rnErgonomischrnDe Sweex Bunch of Fruit toetsenbord is vrij plat en werkt fijn. Daarom is hij ook wel ergonomisch in gebruik. Je kan altijd aan de achterkant de pootjes omhoog zetten als je dat fijner vindt. rnrnMeningrnHet toetsenbord is erg fijn in gebruik. Het typen voelt erg fijn door de platte knoppen. Ik kan me wel erg irriteren aan het lampje wat aan staat als je de numlock of capslock aan hebt staan. Helemaal als het donker is valt het erg op. Daarom zet ik hem uit. Ook het tikken van artikelen doe ik met plezier. Om de prijs van € 19,95 hoef je het ook niet te laten. Al met al is het zeker een aanwinst!rnrn

rnEr zijn natuurlijk meer artikelen uit de Sweex Bunch of Fruit collectie. Deze bestaat onder andere uit muizen, webcams, geluidsboxen, headset en nog meer. De hele collectie kan je bekijken op de website van sweex.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 5 = 4

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.